Tuesday, April 16, 2024

Un alt stat american în care marijuana a devenit legală. Oamenii au luat cu asalt magazinele

Must Read

Vânzarea de marijuana în scop recreativ a devenit legală, începând din prima zi a noului an, în statul american Illinois, spre bucuria consumatorilor care au luat cu asalt magazinele din care pot procura planta, scrie Mediafax, citând Chicago Tribune. În Illinois, există deja aproape 40 de magazine care au primit licențe pentru a vinde marijuana în scop recreativ.

Prima achiziție de marijuana în scop recreativ din Illinois a fost făcută în 1 ianuarie, la ora 6.00 dimineața, de la Farmacia nr. 33 din Chicago, în fața căreia se adunaseră peste 500 de persoane dornice să utilizeze planta fără a avea probleme cu legea.

“A putea procura și consuma marijuana în scop recreativ este un lucru minunat”, a declarat, pentru Chicago Sun-Times, Mejia, prima persoană care a cumpărat legal primele grame de canabis.

Illinois a permis încă din 2018 achiziționarea de marijuana în scop medical, dar acum a devenit cel de-al 11-lea stat din SUA care permite utilizarea și vânzarea sa în scop recreativ.

- Advertisement -

Legea – aprobată de Legislativul controlat de democrați și semnată de guvernatorul democrat J. B. Pritzker – le permite persoanelor cu vârsta minimă de 21 de ani să dețină până la 30 de grame de canabis în stare naturală (frunze și muguri uscați) și până la 5 grame de concentrat.

Guvernatorul Pritzker a acordat și peste 11.000 de grațieri pentru cei care fuseseră condamnați pentru trafic sau deținere ilegală de marijuana. Poliția era prezentă în fața principalelor magazine, doar pentru a controla traficul.

În Illinois, există deja aproape 40 de magazine care au primit licențe pentru a vinde marijuana în scop recreativ.

În octombrie 2018, Canada a devenit a doua ţară din lume care a legalizat posesia şi consumul de canabis în scop recreativ, după Uruguay, în 2013.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x