Tuesday, January 25, 2022

Finlanda va deveni prima țară din lume, care va anula toate disciplinele școlare!

Must Read

Sistemul de învățământ din Finlanda este considerat unul dintre cele mai bune din lume. În clasamentele mondiale pentru evaluarea educației, această țară este printre zece cele mai prestigioase.

Cu toate acestea, autoritățile locale nu încearcă să se mulțumească cu laurii primiți și au decis să organizeze o adevărată revoluție în sistemul școlar, care ar trebui să fie încheiată până în anul 2020.

Funcționarii intenționează să anuleze disciplinele școlare: acum nu vor mai fi lecții de fizică, matematică, literatură, istorie și geografie.

În locul acestora, elevii vor studia evenimentele și fenomenele într-un format interdisciplinar. De exemplu, cel de-Al Doilea Război Mondial va fi discutat și analizat din punctul de vedere al istoriei, geografiei și matematicii.

- Advertisement -

Un astfel de sistem este introdus pentru liceeni, începând cu vârsta de 16 ani. Așa cum se planifică, elevul va trebui să aleagă ce subiect sau fenomen ar dori să studieze, bazându-se pe ideile despre cât de necesar îi vor fi aceste cunoștințe în viitor.

Astfel, adolescenții nu vor mai fi nevoiți să urmeze un curs complet de fizică sau chimie și să se întrebe: „La ce îmi trebuie asta? Pentru ce învăț toate astea?”

În unele școli din Helsinki deja au fost anulate literatura engleză și fizica. În schimb, elevilor li se predau subiecte și evenimente. Se consideră, că în acest fel copiii vor primi cunoștințe mai cuprinzătoare despre lumea din jurul lor.

Spre exemplu, în cadrul studierii cursului despre Uniunea Europeană, elevilor li se vor preda prelegeri despre istorie, politică, geografie și limbi străine.

Reforma școlară va necesita mai multă interacțiune între profesorii de diferite discipline. Aproximativ 70% dintre cadrele didactice din Helsinki au trecut deja o pregătire cu privire la noul sistem de furnizare a informației și vor beneficia de o creștere salarială.

Ce părerea ai despre astfel de schimbări în sistemul educațional? 

- Advertisement -
- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Glovo a „înghițit” Foodpanda. Mesajul pe care l-au primit utilizatorii aplicației

Foodpanda a trimis un mesaj către utilizatorii aplicației din România prin care îi anunță că serviciul devine indisponibil și...
- Advertisement -

More Articles Like This