Coronavirus a intrat în România, fiind anunțat primul infectat cu virusul care a pornit din China. Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contactul cu italianul în vârstă de 71 de ani.Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România.

“Da, putem confirma. Există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș. Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana din Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Italia este însă prima țară din Europa care a pus orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine. Secretarul de stat pentru transporturi al Franţei, Jean-Baptiste Djebbari, a declarat că nu este necesară închiderea frontierei cu Italia, în pofida răspândirii coronavirusului.

Sunt localități unde există și comunități importante de români și mulți dintre ei aveau de gând să se întoarcă în România cu ocazia sărbătorilor.

Firma americană de biotehnologie Moderna a trimis un vaccin experimental pentru Covid-19 cercetătorilor guvernului Statelor Unite, la numai 42 de zile după ce a început să lucreze la imunizare.

Testele inițiale pentru posibilul vaccin ar putea începe în aprilie, dar procesul de testare și aprobările ar putea dura cel puțin un an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.