Thursday, March 28, 2024

Adrian Streinu Cercel, demis de Nelu Tătaru de la șefia comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății. El va fi înlocuit de Adriana Pistol

Must Read

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat joi că l-a demis pe Adrian Streinu Cercel de la șefia Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID 19 din Ministerul Sănătății. Ministrul a spus că Streinu Cercel av fi înlocuit de Adriana Pistol, director la Institutul Național de Sănătate Publică.

”Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a spus Tătaru, făcând referire la planul lui Streinu Cercel de izolare totală a cetățenilor peste 65 de ani.

Comisiile de specialitate sunt structuri consultative care furnizează Ministerului Sănătăţii expertiza științifică necesară pentru coordonarea reţelei de asistenţă medicală.

Reamintim că Adrian Streinu-Cercel, manager de 19 ani la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a minimalizat în primă fază pericolul coronavirusului, declarând în 27 ianuarie că „focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”.

- Advertisement -

Cercel a fost subiectul unor investigații de presă, precum cea realizată de Rise Project în 2018, care arăta că fundația privată a lui Streinu-Cercel a primit de la primii șapte producători mondiali de medicamente un milion de euro doar într-un an. Jumătate au fost retrași cash, în tranșe rotunde, uneori chiar la bancomatul din curtea spitalului.

El a cerut cere imunitate în fața justiției pentru achizițiile cu prețuri umflate din timpul crizei coronavirusului: ”Să apară un cadru legislativ care să ne pună la pază de ce va veni. După ce se termină bolâșnița asta, respectiv pandemia, or sa vină alții să ne tragă de mânecă: „Dar cum ați realizat voi achizițiile?” Să vă spun mai departe la ce mă gândesc?”, a spus el la Antena 3 pe 27 martie, potrivit Nesweek.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x