Friday, April 19, 2024

Deși Suedia a evitat măsurile de restricție cu prețul unor vieți, economia sa se prăbușește în ritm cu cea europeană

Must Read

Abordarea relaxată a Suediei în ceea ce privește măsurile de restricție anti-COVID-19 nu o va salva de prăbușirea economiei, scrie FT, citat de Mediafax. În fapt, economia acestei țări va suferi aceleași efecte precum cea europeană, având în vedere situația proastă de la nivelul întregului continent. Duminică, ministra Sănătății din Suedia anunța eșecul strategiei anti-coronavirus suedeze și spunea că țara „nu a reușit să își protejeze bătrânii”.

Suedia a refuzat să instaureze măsuri de izolare draconice la fel ca restul Europei, de teamă că economia ei va fi îngenuncheată. Afacerile au rămas deschise, iar măsurile de distanţare au fost la un nivel minim. În luna martie, economia Suediei a performat mai bine decât restul Europei, cu un declin de doar 0.3%, comparat cu declinul de 3.8% din zona europeană.

Financial Times scrie însă că Suedia nu are cum să scape de recesiunea severă ce va lovi în scurt timp Europa. Prognoza Comisiei Europene este la o scădere de 6.1% pentru PIB-ul suedez anul acesta, în timp ce Riksbank are o viziune şi mai sumbră: scădere între 7 şi 10% din PIB, iar rata de şomajului între 9 şi 10.4%. Sunt cifre catastrofale pentru ţara scandinavă.

Suedia nu a impus restricţii ca restul Europei, dar asta nu i-a ajutat în plan economic. Afacerile suedezilor au rămas deschise, dar oamenii au ieşit mai puţin din case. Marile fabrici precum Volvo au fost nevoite să oprească producţia din lipsă de materiale de la furnizorii din alte ţări.

- Advertisement -

Un motiv important pentru căderea economiei este că Suedia este o ţară mică cu o industrie de producţie mare. Prodcătorul de maşini şi camioane Volvo a fost nevoit să oprească producţia din cauza dificultăţilor la aprovizionarea din alte ţări.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x