Thursday, April 18, 2024

Vladimir Putin a anunțat că Rusia a aprobat pentru folosire primul vaccin pentru COVID-19 din lume

Must Read

Ministerul Sănătății rus a aprobat folosirea primului vaccin pentru COVID-19 din lume, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, la mai puțin de două luni de la începutul testelor pe oameni, a spus Vladimir Putin, marți, citat de Reuters și New York Times.

Prin aprobarea folosirii vaccinului, Rusia poate începe inocularea în masă, deși testele clinice de siguranță și eficacitate sunt încă în desfășurare.

Viteza cu care Rusia s-a mișcat în a produce un vaccin arată că este determinată să câștige cursa globală pentru dezvoltarea acestuia, însă tocmai această viteză a ridicat îngrijorări cu privire la faptul că Rusia pune prestigiul internațional înaintea siguranței.

„Un vaccin împotriva coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în lume în această dimineață. Știu că funcționează și că este eficient, formează imunitate stabilă (n. red. – împotriva COVID-19”, a declarat Vladimir Putin.

- Advertisement -

Președintele rus a dezvăluit, de asemenea, că una dintre fiicele lui a luat vaccinul și că ar fi avut o ușoară temperatură după injecție, însă acum se simte bine.

Rusia nu a făcut publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin, astfel că presupusa sa eficacitate nu poate fi verificată.

Editor: Adrian Dumitru ; Sursa: Digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x