Friday, March 29, 2024

Solutii simple pentru gadgeturi mereu curate

Must Read

Smartphone-ul devenise unul dintre obiectele cel mai des atinse inca dinainte de izbucnirea Pandemiei.

Odata cu distantarea sociala, devine cu atat mai important in economia relatiilor interumane sa fim conectati cu prietenii. Insa acum, mai mult ca niciodata, gadgeturile pe care le folosim zilnic ar trebui mentinute curate mereu si avem la dispozitie solutii simple pentru a ne asigura ca smartphone-ul, tableta, ceasul smart sau castile wireless sunt impecabile.

In primul rand, trebuie sa avem mainile curate mereu cand folosim dispozitivele, iar simplul gest de spalare a mainilor cu apa si sapun dupa ce am folosit un gadget ne va scapa de batai de cap pe termen mai lung.

Solutie de curatare pentru ecrane

- Advertisement -

Pentru ecranul tabletei sau smartphone-ului poti folosi solutia de curatare ABC Tech. Disponibila in recipiente de dimensiuni reduse, solutia poate fi transportata cu usurinta in rucsac, buzunar sau geanta. Ai la dispozitie pe langa pulverizatorul de curatare si o laveta din fibra pentru a sterge usor orice display.

O astfel de solutie te va ajuta sa indepartezi cu usurinta urmele de amprente, microbii acumulati de-a lungul zilei sau petele aparute pe ecran.

Focus pe suprafetele dure, fara pori

Producatorii de gadgeturi spun ca poti folosi si alte produse pe baza de alcool pentru a dezinfecta echipamentele electronice. De exemplu, Apple a subliniat recent ca gadgeturile produse sub acest brand pot fi curatate cu servetelele sau alte materiale dezinfectante pe baza de alcool.

Insa, orice solutie ai alege, este indicat sa nu exagerezi cu curatatul pentru a nu distruge suprafetele exterioare tratate, de exemplu, pentru a limita impactul unor solutii uleioase asupra gadgeturilor. Este indicat sa cureti cu solutie doar partile dure realizate din plastic sau aluminiu, nu elementele realizate din alte materiale cum ar fi pielea sau cele poroase.

In orice caz, este recomandabil sa nu-ti cureti echipamentele electronice cu solutii bazate pe clor sau alti inalbitori, efectul lor fiind mai degraba negativ asupra suprafetelor, in special in cazul ecranelor.

Tratament cu raze ultraviolete

Un dispozitiv simplu care foloseste raze ultraviolete este de asemenea o optiune daca vrei sa ai un smartphone mereu curat. Sunt o serie de producatori care realizeaza dispozitive cu raze UV. Poti expune direct telefonul la aceste raze, sau poti alege optiunea de a pune smartphone-ul intr-un recipient pentru tratament. Iti poti crea o rutina de curatare pentru telefon si alte dispozitive cu raze UV in fiecare seara.

Spalatul mainilor, regula de aur

Dupa cum poti vedea, ai destule variante pentru a pastra gadgeturile sigure din perspectiva curateniei, insa nu trebuie sa uiti un gest la indemana. Spalatul mainilor cu apa si sapun este cel mai bun reflex care ramane mereu la moda si este recomandabil sa il practici de cat mai multe ori pe zi.

Daca simti nevoia sa igienizezi si telefonul sau tableta la fel de des, nu sunt probleme. Trebuie doar sa fii atent cu substantele pe care le folosesti la curatenie, mai ales componentele sensibile, si sa te asiguri ca solutia de curatat nu ajunge in slot-uri, in zona de reincarcare sau in jack-ul pentru casti audio.

Stim ca telefonul a devenit un gadget indispensabil, la care te uiti poate de cateva zeci de ori pe zi. Din acest motiv, poate te-ar ajuta niste accesorii wireless prin care sa limitezi interactiunea directa cu telefonul. Soferii stiu cel mai bine, dar acum gestul este indicat pentru noi toti, inclusiv in perioadele de izolare!

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x