Thursday, April 18, 2024

Fotbalistul argentinian Diego Armando Maradona a încetat din viață, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop-cardio respirator

Must Read

Pe 30 octombrie, Maradona împlinise 60 de ani. Unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile, Maradona a fost căpitan când Argentina a câștigat Cupa Mondială din 1986, producând o serie de performanțe sublime individuale. A jucat pentru Barcelona și Napoli în timpul carierei sale.

Maradona a obținut, de asemenea, succes la nivel de club, mai ales cu Napoli, pe care l-a condus la primul titlu din Serie A în 1987. A urmat un al doilea în 1990, alături de Cupa Italiei în 1987 și Cupa UEFA în 1991. Maradona a scos clubul din umbra celorlalte din nordul Italiei, precum Juventus, Internazionale Milano. Napoli a anunțat în 2000 că își retrag tricoul cu numărul 10, purtat de star.

Născut la Buenos Aires pe 30 octombrie 1960, Diego Armando Maradona a fost considerat un copil minune în fotbal. A debutat pentru echipa de seniori chiar înainte să împlinească 16 ani. Maradona a marcat 34 de goluri în 91 de meciuri pentru Argentina, reprezentându-o în patru Cupe Mondiale.

După ce a fost numit Fotbalistul Anului în America de Sud de cinci ori, în 2000 a fost numit și Jucătorul Secolului de către FIFA, alături de Pele, în urma unui sistem de vot oferit de public și de nominalizări ale oficialilor FIFA. Maradona a câștigat atunci votul popular.

- Advertisement -

În a doua jumătate a carierei sale, Maradona s-a luptat cu dependența de cocaină. S-a retras din fotbalul profesionist în 1997, la împlinirea vârstei de 37 de ani.

În 2008 a fost numit antrenor principal al echipei naționale a Argentinei și în 2010 și-a dus echipa până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Ulterior, a condus echipe din Emiratele Arabe Unite și Mexic. În momentul morții, antrena echipa argentiniană, Gimnasia y Esgrima.

Maradona a fost internat și în anii 2000 și 2004 pentru probleme cardiace. A suferit și o intervenție chirurgicală de by-pass gastric.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x