Thursday, March 28, 2024

Măsură de urgență: toate secţiile ATI la nivel naţional vor fi verificate începând de luni

Must Read

Toate secţiile ATI existente în ţară urmează să fie verificate începând de luni, este decizia luată în cadrul unei întâlniri de lucru din această dimineaţă la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă secretarul de stat Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Controalele vor fi efectuate de echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi au ca scop verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale, se arată într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

În cadrul şedinţei a fost realizată analiza intervenţiei în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Reamintim că zece pacienţi au decedat şi şapte persoane, inclusiv un medic, sunt în stare gravă după ce la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a avut loc o explozie într-unul din saloanele secţiei ATI, generând un incendiu mistuitor.

- Advertisement -

Într-o declaraţie făcută la Digi 24, prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, a declarat după tragicul incident că spitalul a greşit pentru că a mutat secţia ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP.

“Secţia care a ars a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2, fără să existe nici măcar notificare la DSP. Cu toate că era o modificare a structurii, nu s-a făcut adresă la DSP, era obligatoriu ca spitalul să facă acest lucru”, a declarat prefectul de Neamţ, George Lazăr.

Prefectul adaugă că mutarea secţiei ATI de la un etaj la altul a fost un fel de “hei-rup”.

“La etajul 2 s-au făcut în ultimele zile lucrări în regie proprie pentru a mări capacitatea secţiei de ATI, care până acum funcţiona la un etaj mai sus. E doar o teorie, o supoziţie, încă nu a fost confirmată, că această mutare nu a respectat cadrul legal şi nu au fost verificări din partea celor care aveau competenţă şi răspundeau tehnic pentru această modificare. Specialiştii de la ISU, parchetul, poliţiştii, criminaliştii trebuie să stabilească date concrete în urma anchetei.

Acum sunt nişte date care se desprind din discuţiile avute cu cadrele medicale şi cei de la ISU. A fost un fel de ‘hei-rup’ de a muta secţia de la etajul 3 la etajul 2, efectuând lucrări pe cont propriu. Spitalul a greşit că a făcut lucrările fără aprobare”, a conchis oficialul.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x