Friday, March 29, 2024

MedLife – anunta prima achizitie din sectorul farmaceutic achizitionând pachetul majoritar de actiuni al companiei Pharmachem

Must Read

Aceasta tranzactie va ajuta grupul M (MED LIFE S.A.) sa isi consolideze prezenta pe segmentul pharma

  • Compania vizeaza dezvoltarea zonei de farmacie online, dar si optimizarea sistemului de achizitii la nivel de grup, pentru reteaua proprie de farmacii si spitale 
  • MedLife are in plan si alte tranzactii pana la finalul anului
  • Daca tranzactiile vor fi finalizate, MedLife va fi prima companie romaneasca din sectorul medical privat care depaseste un sfert de miliard de euro ca si cifra de afaceri

Bucuresti, 15 decembrie 2020: Sistemul Medical MedLife anunta semnarea contractului de achizitie pentru pachetul majoritar de 75% din actiunile companiei Pharmachem Distributie SRL. Este cea mai mare achizitie a grupului din acest an si, totodata, prima achizitie in sectorul pharma.

Pharmachem activeaza pe piata de servicii distribuitoare de medicamente de 16 ani, fiind un jucator important, cu retea de depozite in Bucuresti si in tara. La nivelul anului 2019, compania distribuitoare de medicamente a inregistrat o cifra de afaceri de 83.4 milioane de lei, in crestere cu 30% fata de anul precedent.

„Dupa cum ne-am anuntat deja actionarii, am pastrat activ programul de achizitii si astfel marcam semnarea unei noi tranzactii de aceasta data in zona pharma. Credem ca acest segment va avea un aport important la revenirea economica si mentinerea sanatatii populatiei in anii care vor urma. In ceea ce priveste integrarea companiei Pharmachem in grup, vizam doua directii: prima, optimizarea sistemului de achizitii de medicamente la nivel de grup, prin prisma retelei proprii de farmacii, PharmaLife Med, si a celor 12 spitale din cadrul grupului. Si a doua, dezvoltarea zonei de farmacie online clickpharm.ro, respectiv noi proiecte de digitalizare care sa aduca medicamentul potrivit mai aproape de pacient, la un click distanta” a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group.

- Advertisement -

“Perioada de pandemie ne-a ajutat sa urmarim indeaproape comportamentele de consum. Am observat o mai mare interdependenta a medicului de farmacie si a unitatilor farmaceutice de prescriptiile medicilor, a pacientului de analize de imunologie, dar si de gasirea unui vaccin. Interdependenta intre produse farmaceutice in incinta clinicilor, aproape de pacient a crescut in ultimul an mai mult ca oricand. Pacientul incepe sa solicite consultatii online, teste rapide prin curier si, daca este posibil, administrare de vaccin imediat langa medic. In acest context, avem nevoie de know how in domeniul farmaceutic, de dezvoltarea retelei de farmacii in incinta clinicilor si spitalelor, de o simbioza intre unitatile medicale si cele farmaceutice, iar diversificarea domeniilor de activitate ne pregateste pentru anii care vor urma, pentru pacientii care vor privi de acum incolo industria farmaceutica ca pe o industrie care, alaturi de zona de servicii medicale, ii poate vindeca”, a mai declarat Mihai Marcu.

Odata cu finalizarea acestei tranzactii, managementul companiei Pharmachem va ramane integral in sarcina actualilor proprietari, acestia avand know how-ul necesar pentru a administra corespunzator acest business, dar si pentru a-i accelera cresterea.

“Suntem bucurosi de acest parteneriat si ca putem face parte din grupul MedLife. Pentru noi reprezinta o buna oportunitate de extindere si dezvoltare, deoarece ne vom integra intr-o structura organizationala solida si complexa, guvernata de o companie lider de piata. Avem planuri mari pentru anul care va urma si suntem increzatori ca alaturi de MedLife vom reusi sa atingem obiectivele propuse”, a declarat Mihai Tirli, Director General Pharmachem.

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei. Odata aprobata, grupul MedLife isi va consolida pozitia de lider pe piata serviciilor medicale private, indeplinindu-si astfel  angajamentului fata de actionari si parteneri.

Pentru perioada ce urmeaza, reprezentantii MedLife intentioneaza dezvoltarea programului de achizitii si extinderea investitiilor. „Structura actuala de business, care integreaza foarte multe linii de afaceri ne-a ajutat nu doar sa depasim perioada de criza, dar sa fim si atenti la oportunitatile din piata. Vizam si alte tranzactii pe acest final de an. Si, in acest sens, daca acestea se vor finaliza, tranzactia curenta urmand sa fie evaluata si aprobata de Consiliul Concurentei, vom fi prima companie medicala privata din Romania care depaseste un sfert de miliard de euro ca si cifra de afaceri”, a declarat Mihai Marcu.

Reprezentantii companiei considera ca viitorul este al serviciilor interdisciplinare in contextul in care lumea medicala se indreapta catre un nou pacient.

“Ne indreptam catre o noua lume medicala, catra un nou pacient. Varietatea de servicii a grupului MedLife ne-a ajutat, in plina pandemie, sa lansam servicii noi, laboratoare COVID pentru identificarea infectiei cu noul Coronavirus si detectarea anticorpilor SARS CoV 2. Ne-am putut adapta imediat sa oferim imagistica pulmonara sau sa facem screening pentru boli metabolice, cardiovasculare sau de imunitate. Pe de alta parte, din punct de vedere functional departamentele de abonamente medicale, serviciile medicale de urgenta sau vanzarile PharmaLife ne-au ajutat sa ne pastram echilibrul economic necesar desfasurarii activitatii. Credem ca viitorul este al serviciilor interdisciplinare. Faptul ca avem in structura venituri si know how pentru servicii medicale de ambulator, spitalicesti, activitate de laborator, dar si farmacii, stomatologie sau abonamente medicale ne pun in pozitia unica de a alege, de a ne adapta pacientului post covid si oricarei provocari pentru a ne ingriji in siguranta pacientii” a mai declarat Mihai Marcu.

Prin preluarea Pharmachem Distributie, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 28 de companii achizitionate, ultima anuntata fiind Centrul Medical Veridia (Basarab).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x