Friday, April 19, 2024

Adrian Streinu-Cercel: Nu se pune problema să conving pe cineva să se vaccineze. Dar, când se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce

Must Read

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a declarat duminică dimineață, după ce a fost dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID în România, că el nu încearcă să convingă pe nimeni să se vaccineze. Dar, a subliniat doctorul, oamenii să nu se întrebe de ce se îmbolnăvesc dacă nu se vaccinează.

Adrian Streinu-Cercel a fost și el printre primele cadre medicale vaccinate împotriva COVID-19. „Nu a durut absolut deloc”, a spus medicul.

„Fiecare care vine aici dorește să se vaccineze, e dorința de a se vaccina, nu e vorba că-l împinge cineva de la spate. Vaccinul este superb din punctul de vedere al modului în care a fost conceput. Sunt practic niște grămăjoare mici de grăsime și în interiorul acestor grămăjoare este pusă o moleculă de ARN, care induce în organismul nostru producerea acelei molecule de vârf – spike – pe urmă celelalte celule vin și fac treaba și fac anticorpul necesar, ca atunci când vine virusul să fie inactivat de la poarta de intrare. Ceea ce este nemaipomenit”, a explicat doctorul Streinu-Cercel.

Întrebat cum pot fi convinși cei care nu doresc să se vaccineze, medicul a răspuns: „Nici nu se pune problema să convingem pe cineva. Dacă lumea nu pricepe că din acest virus se moare, e problema lor. Statul, respectiv statele europene au pus la dispoziția cetățenilor acest vaccin. Vor să se vaccineze, bine. Nu vor să se vaccineze, iarăși bine. Însă, dacă se îmbolnăvesc, să nu se întrebe de ce li s-a întâmplat treaba asta. Atât de simplu este!”

- Advertisement -

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x