Saturday, April 20, 2024

Adrian Streinu Cercel, recomandare fermă pentru români: „Să-şi bage minţile în cap şi să meargă să se vaccineze”

Must Read

Medicul Adrian Streinu-Cercel spune că românii infectaţi cu coronavirus şi care ajung la ATI pot scăpa cu sechele sau pot să nu mai iasă de acolo, motiv pentru care trebuie să meargă să se vaccineze.

„Oamenii să se gândească că dacă fac această infecţie au următoarele trei variante: 1. Să nu aibă simptome, dar vor infecta în jurul lor; 2. Să dezvolte boala în formă medie sau severă şi să scape; 3. Să ajungă la Terapie intensivă şi să scape sau nu. Dacă scapă, pot scăpa cu sechele şi pot rămâne dependenţi de oxigen pentru foarte mult timp. Deci, să-şi bage minţile în cap şi să se ducă să se vaccineze, e singurul sfat pe care pot să-l dau„, a declarat Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală, pentru Antena 3.

Medicul reaminteşte că prin vaccinare se previn boli ucigătoare, iar el s-a vaccinat duminică împotriva Sars Co-V 2 şi a spus că nu au existat reacţii adverse, atunci când a fost întrebat cum se simte. „E prima dată când m-am vaccinat cu plăcere. Mă simt foarte bine. M-am vaccinat în ideea că am în jurul meu doar pacienţi COVID. Să am vaccinul şi să nu mă vaccinez ar însemna o prostie fenomenală şi eu cum nu îmi permit să fac prostii, atunci, evident, m-am vaccinat”, a spus medicul Cercel.

Medicul spune că un caz dintr-un milion de vaccinaţi pot dezvolta reacţii adverse, „dar asta nu înseamnă să nu se vaccinăm”, iar vaccinarea este „singura metodă prin care se previn bolile ucigătoare”. În plus, medicul asigură că acest vaccin împotriva COVID nu are virusul în el. „Acest vaccin pe care îl avem noi acum la îndemână nu este un vaccin care să aibă virus în el. Are o structură de RNA, deci informaţie genetică, care dictează sinteza unei proteine faţă de care organismul face anticorpi. Deci, practic toatĂ lumea se poate imuniza indiferent dacă are o boală imunodeprimantă sau nu. S-a făcut un amendament la cei cu alergii severe şi care au făcut şoc anafilactic să fie precauţi, atât. În rest, toată lumea se poate vaccina„, a recomandat dr. Adrian Streinu Cercel.

- Advertisement -

Acesta adaugă că circa 80% din populaţie ar trebui imunizată pentru a putea stopa această pandemie. „La nivel de planetă, peste 80% din populaţie ar trebui să se vaccineze, ca să ne imunizăm, că noi circulăm”, spune dr. Cercel, care precizează că apar şi noi variante mutante ale virusului. „Dacă vrem să scoatem virusul din circulaţie, peste 80% din populaţia de pe planetă trebuie să fie vaccinată. Şi la noi în ţară, acelaşi procent. La noi, vorbim de o epidemie, la nivel global, de o pandemie. Avem posibilitatea ca în decurs de 6-7-9 luni să încercăm să scoatem virusul din circulaţie pe teritoriul României”, precizat prof. dr. Streinu Cercel.

Exemplul medicilor care se vaccinează împotriva COVID-19 va spulbera o parte din scepticismul românilor care spun acum că nu vor sau că nu sunt încă hotărâți să se vaccineze împotriva COVID-19, spun şi medicii Sandra Alexiu și Adrian Marinescu.

„Din păcate, toți trecem printr-o pandemie și parcă am avut impresia până la momentul vaccinului că suntem într-un tunel care nu se mai termină și ne-am dorit să vedem acea luminiță. Tot ce înseamnă măsuri de prevenție rezolvă doar pe moment, reinfectările pot să apară și acceastă soluție, chiar dacă nu va rezolva peste noapte, e ceea ce ne-am dorit”, a spus Adrian Marinescu la Digi24.

Pentru sceptici aș spune că puterea exemplului va conta foarte mult, iar faptul că în final aceste mesaje transmise unitar, transparent și plecând de la dovezi solide, ac dovezi vor arăta foarte clar că în final, dacă punem în balanță beneficiile legate de vaccin și ceea ce înseamnă că scăpăm de îmbolnăviri, adică de forme severe, cred că balanța va înclina spre vaccin”, a spus el.

Sandra Alexiu, preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, vorbește de asemenea despre puterea exemplului. Ea spune că oameni cunoscuți – politicieni, medici sau alte personalități în care lumea are încredere ar trebui să se vaccineze public.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x