Tuesday, March 21, 2023

Bogații vor să se bage în față pentru a se vaccina anti-COVID și sunt dispuși să plătească sume colosale: „Dacă dau 25.000 de dolari pot să fiu în fruntea listei?”

Must Read

Vaccinul Covid-19 este destinat  în prezent celor mai vulnerabile persoane din Statele Unite. Cu toate acestea, oamenii bogați ignoră această realitate și vor să se vaccineze primii.

Bogații vor să fie primii la vaccinare

Primim sute de apeluri în fiecare zi”, spune dr. Ehsan Ali, coordonatorul unui centru medical din Beverly Hills. Îi are printre pacienți, pe Ariana Grande și Justin Bieber, care se numără printre persoanele care plătesc între 2.000 și 10.000 de dolari pe an pentru îngrijirea personalizată. „Este pentru prima dată când nu am reușit să obțin ceva pentru pacienții mei.”, spune medicul, potrivit The Philadelphia Inquirer.

Cei care au prioritate la vaccinare anti-Covid sunt angajații din domeniul sănătății și rezidenții caselor de bătrâni. Urmează muncitorii calificați din domeniile esențiale și cei cu boli cronice. Abia apoi vin pe listă celelalte categorii, scrie sursa mai sus menționată.

Bogații sunt dispuși să plătească zeci de mii de dolari pentru a se vaccina

Cei cu putere și bani cred însă că au dreptul să aplice regulile. Dr. Jeff Toll, care lucrează la Centrul Medical Cedars-Sinai, unul dintre primele spitale care a primit vaccinul, a declarat pentru Los Angeles Times că a primit multe cereri, cum ar fi: „Dacă voi dona 25.000 de dolari la spital, ar ajuta să mă pui în fruntea listei?”. Medicul a spus din start nu.

- Advertisement -

„Oamenii sunt dispuși să plătească zeci de mii de dolari”, spune Dr. Jeff Toll. El subliniază însă că, deși oamenii bogați plătesc sume colosale pentru cele mai bune îngrijiri, medicii își fac meseria conform jurământului lui Hipocrate și au responsabilitatea de a oferi îngrijire celor care au cel mai mult nevoie de ea.

Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, a avertizat: „Cei care cred că pot trece în față pentru că au resursele sau legăturile necesare pentru a face acest lucru… Vom urmări acest lucru foarte, foarte atent”.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Donald Trump revine pe Facebook, după doi ani în care a fost banat: “I’M BACK!”

Donald Trump a revenit pe Facebook, după ce a fost interzis în 2021, spunându-le celor care îl urmăresc pe...
- Advertisement -

More Articles Like This