Friday, September 24, 2021

Cea mai delicioasa reteta de banana bread !

Must Read

Banana bread este una dintre specialitățile nou apărute în bucătăria românească. Este o rețetă ce se aseamănă cu un chec, dar la interior se găsește un aluat pe bază de piure de banane plus câteva ingrediente aromate precum nuca sau ciocolata. Vezi care este rețeta pentru banana bread.

Banana bread este un desert în care crusta fermă se combină perfect cu miezul fraged și dulce. Este dulcele perfect pentru zilele friguroase de iarnă, care se pregătește ușor și poate fi consumat alături de o cană de lapte sau ceai fierbinte.

Rețetă banana bread

Ingrediente

  • 3-4 banane;
  • 220 gr făină;
  • 140 gr zahăr;
  • 100 gr unt sau o jumătate ceașcă de ulei;
  • 80 gr nuci;
  • 50 ml lapte;
  • Un ou;
  • Două lingurițe praf de copt;
  • Ciocolată.

Mod de preparare:

- Advertisement -

Decojește bananele și pisează-le mărunt într-un bol. Amestecă-le până obții o pastă omogenă. Peste banane adaugă și untul moale, laptele, oul, zahărul și nucile pe care le-ai mărunțit după bunul plac înainte. Amestecă totul până compoziția devine una uniformă.

Peste amestecul din bol presară treptat făina amestecată cu praful de copt. Amestecă în continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Toată compoziția pune-o într-o tavă de chec pe care ai uns-o în prealabil cu puțin ulei. Adaugă în compoziție și câteva bucăți mărunțite de ciocolată. Pune totul la cuptor pentru aproximativ o oră la o temperatură de 180 grade C.

Checul pe bază de piure de banane este desertul ușor de făcut în casă pe care îl poți și personaliza în funcție de gust și preferințe. Pentru un plus de gust și aromă, poți pregăti o glazură de caramel pe care să o pui deasupra desertului imediat cum l-ai scos din cuptor.
Pentru asta vei avea nevoie de câteva linguri de zahăr brun pe care le vei pune într-o ceașcă de apă și vei amesteca bine până zahărul se mai dizolvă. Când rețeta este aproape gata, deschide cuptorul și adaugă siropul peste. Mai lasă câteva minute și în acest timp și glazura se va întări, după care scoate din cuptor și lasă să se răcească.

Câteva trucuri pentru un rezultat de senzatie:

  • Alege o făină cu un conținut mai mare de gluten, deoarece asta va ajuta aluatul să crească mai mult.
  • Pentru un gust dulce mai intens, poți adăuga în compoziția rețetei și o linguriță de miere.
  • Dacă vei înlocui untul cu ulei, trebuie să știi că banana bread nu va avea aceeași textură aerată, însă va avea un gust mult mai concentrat.
  • Pentru o aromă specială, nu folosi esență în rețeta, ci adaugă un praf de scorțișoară, nucșoară, chiar și coajă de portocală sau coajă de la lămâie.

Banana bread sau checul din banane este o rețetă potrivită și pentru masa de Crăciun în familie.

Sursa: libertatea.ro

Citeste si:

Retețe de cozonac. 12 retete de cozonaci gustosi si pufosi – PauzaDeStiri.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Imaginea anului la New York. Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a pozat cu manelistul Sorinel Puştiu şi familia lui

Imaginea anului la New York. Preşedintele României, Klaus Iohannis, prezent la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, a avut...
- Advertisement -

More Articles Like This