Monday, October 3, 2022

Cine e Cătălin Drulă, propus de Dan Barna pentru şefia Camerei Deputaţilor

Must Read

Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna a anunţat marţi dimineaţă că alianţa îl propune pe Cătălin Drulă pentru şefia Camerei Deputaţilor, funcţie râvnită atât de Barna cât şi de liderul PNL Ludovic Orban. Apropiat al taberei Barna din USR, Drulă a mai fost propus de USR anul trecut pentru postul de Comisar European, iar zilele trecute numele său era vehiculat pentru ministerul Transporturilor.

„Încercăm o nouă soluţie. Propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaţilor. O să-l propun pe Cătălin Drulă, liderul deputaţilor USR. De asemenea, propune ca eu, Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să intrăm ca vicepremieri şi să dăm dovadă de responsabilitate”, a anunţat marţi dimineaţă liderul USR Dan Barna.

Membru loial al taberei Barna din USR, Cătălin Drulă a mai fost propus de partid în 2019 pentru funcţia de Comisar European, ca înlocuitor al Rovanei Plumb, refuzată la acea dată de Comisia Europeană.   De profesie inginer software, Cătălin Drulă a studiat în Canada la Universitatea din Toronto , acolo s-a remarcat prin dezvoltarea unor noi platforme de comunicare. Mai apoi s-a întors în România, unde s-a implicat în societatea civilă în cadrul Asociaţiei ProInfrastructura, concentrându-se pe infrastructura de transport din ţara noastră. De altfel, în 2015, acesta a fost numit consilier personal al premierului Dacian Cioloş pe teme de infrastrusctură, iar în 2016 a intrat în Parlament cu un mandat de deputat de Timiş din partea USR.

- Advertisement -

Acesta a coordonat în USR campaniile electorale la alegerile europarlamentare din 2019, iar mai apoi a fost şeful de campanie al lui Dan Barna la alegerile prezidenţiale din acelaşi an.

În negocierea pentru formarea noului Guvern, numele lui Cătălin Drulă a fost vehiculat de mai multe ori pentru portofoliul de ministru al Transporturilor.

Sursa: adevarul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Emorya Finance – Store of Value & Move to Earn: Unicul proiect care combina cele 2 concepte în spațiul Blockchain!

În aceste vremuri tulburi de inflație, război, pandemie, cand toată lumea cauta o cale de iesire, un proiect ia...
- Advertisement -

More Articles Like This