Friday, April 19, 2024

Cine este Ionuț Belei, marele câștigător „Chefi la cuțite”, sezonul 8?

Must Read

Sezonul opt al emisiunii „Chefi la cuțite’ s-a terminat și marele câștigător este Ionuț Belei. Tânărul de 26 de ani a plecat de mic copil din țară și a încercat să își facă o viață mai bună în Germania.

Cu o diplomă de tehnician în instalații electrice, Ionuț a vrut să lucreze în construcții, însă condițiile precare l-au demoralizat și a fost cât pe ce să renunțe. S-a hotărât să mai dea o șansă țării adoptive și s-a angajat la un restaurant unde a început prin a spăla vase.

„Trebuia sa merg in constructii, eu am diploma de tehnician in instalatii electrice, sunt electrician. Am plecat in constructii, trebuia sa ma duc la spart zidul, la dat cu barosul. Cand am ajuns acolo, unde mi s-a zis sa dorm nu era pat, nu era nimic, era igrasie peste tot, era totul vraiste, nu erau geamuri…M-a luat plansul, m-am pus pe o banca si m-a luat plansul, am zis ca Germania nu ma vrea.

Am zis ca plec acasa, dar l-am sunat pe fratele meu si a zis sa mai stau. Am ajuns la el. Eu de la 14 ani lucrez ca ospatar, am decis sa lucrez cat mai stau acolo, cat mai stau in Germania’

- Advertisement -

Ambiția, determinarea și perseverența l-au ajutat să devină un bucătar experimentat. Experiența de la „Chefi la cuțite’ a văzut-o ca pe o oportunitate de a rămâne în România și de a se face cunoscut datorită priceperii lui ca bucătar.

Încă de la început, Sorin Bontea a avut încredere în el și i-a dat „cuțitul de aur’, iar pe parcursul emisiunii și-a demonstrat talentul în bucatărie, câștigând ediții la rând punctaj maxim.

Marea finală „Chefi la cuțite’

Ultima etapă a competiției s-a dovedit a fi una dintre cele mai spectaculoase. Renumiți chefi experimentati au recunoscut că sezonul acesta a avut cele mai bune farfurii, iar finaliștii au reușit să-i impresioneze cu adevărat.

Ionuț, Maria și Roxana au avut de pregătit un meniu ce a conținut un aperitiv, un fel principal și un desert. Pentru a reuși acest lucru cei trei au avut posibilitatea de a-și forma o echipă din rândul foștilor colegi participanți la această ediție.

Diferența, care a și decis câștigătorul, a făcut-o desertul (vezi galeria foto). Ionuț Belei a reușit să câștige cele mai multe puncte cu o reţetă de nougat cu caramel sărat şi fructe. Acesta a făcut spectacol cu tehnica sa impecabilă de gătit și a plecat acasă cu marele premiu de 30.000 de euro.

Sursa: avantaje.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x