Friday, October 7, 2022

Cum preparăm cele mai gustoase şi pufoase gogoşi. Reţeta simplă dezvăluită de o gospodină cu multă experienţă

Must Read

Desertul clasic de pe vremea bunicilor, gogoşile reprezintă şi astăzi o bună opţiune atunci când avem poftă de ceva dulce, mai cu seamă că ele pot fi umplute cu tot felul de gemuri, dulceţuri ori cremă de ciocolată.

Alături de tanti Maria Popa, o gospodină cu experienţă din Oradea, vă propunem o reţetă de gogoşi simple, pe care le puteţi transforma, dacă doriţi, în gogoşi umplute cu crema preferată.

Ingrediente :

– 500 de grame de făină

- Advertisement -

– 120 de grame de unt sau margarină

– 40 de grame de drojdie proaspătă

– 1 lingură de zahăr

– 1 linguriţă de rom

– 1 vârf de linguriţă de sare

– coajă rasă de lămâie

– 5 gălbenuşuri

– 350 ml de lapte

– zahăr pudră

– zahăr vanilat

Mod de preparare

“Drojdia se dizolvă în lapte încălzit uşor şi în care se pune şi zahărul. Gălbenuşurile se amestecă bine cu sarea, după care se adaugă romul şi laptele rămas. Peste făină să pune untul înmuiat, coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenuşurile şi drojdia înmuiată cu lapte şi zahăr. Se frământă bine şi se lasă cel puţin o oră la crescut.

După ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasă de un deget, din care, cu ajutorul unei căni sau al unui pahar, se decupează gogoşile. Dacă doriţi gogoşi umplute, folosiţi două gogoşi simple pe care, înainte de a le coace, le suprapuneţi, după care le lipiţi bine pe margine, nu înainte de a pune între ele o linguriţă plină din umplutura aleasă. Gogoşile se coc în ulei mult şi fierbine. După ce se răcesc se dau cu zahăr pudră. Poate să fie şi vanilat, dacă vă place!”, ne-a spus tanti Maria.

Sursa: adevarul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

1969 de sticle aniversare pictate manual, în modele unicat, au fost lansate pentru deținătorii avatarelor digitale BRANSYLVANIA NFTs

Distileriile Bran este prima distilerie din lume care și-a lansat propria colecție de tokenuri virtuale non-fungibile (NFT-uri), în luna...
- Advertisement -

More Articles Like This