Friday, April 19, 2024

De ce a murit Alexandru Socol, fondatorul ONG-ului Corupția ucide și fotograful #rezist

Must Read

A murit Alexandru Socol, fotograful #rezist și membru al ONG-ului “Corupția ucide”. Tânărul de 33 de ani a fost unul dintre cei mai activi protestatari din Piața Victoriei din 2017. Din primele informații, se pare că acesta s-ar fi sinucis.

Fratele său a fost cel care a transmis crunta veste. De atunci, mesajele curg în mediul online. Florina Presadă, parlamentar USR, a spus că Alexandru Socol suferea de depresie.

„Adio, Alex! Am stat în caravana “Fără Penali” alături de Alexandru Socol în vara lui 2018 niște săptămâni.

A murit Alexandru Socol, fotograful #rezist și membru al ONG-ului “Corupția ucide”

„Era omul din spatele aparatului de fotografiat, omul care te făcea să zâmbești și te încărca cu energie fix atunci când credeai că nu mai poți.

- Advertisement -

Alex s-a dus pentru că nu am reușit, noi toți cei care l-am cunoscut, să îi oferim ajutorul de care avea nevoie. Depresia e grea, te duce în hău, dar e o boală care se tratează.

E păcat, e strigător la cer, să nu conștientizăm importanța acestui tratament! Sunt vieți pe care le putem salva, oameni pe care i-am putea avea încă lângă noi dacă am înțelege cât de util e acest tratament!

Îmi pare rău, Alex, că nu te-am putut ajuta! Iartă-ne tu pe noi! Și iartă-mă că acum nu pot să zâmbesc”, a scris Florina Presadă.

Alexandru Socol avea numai 33 ani și s-a remarcat la protestele din Piața Victoriei. Alături de Angi Șerban și Florin Bădiță au reușit să mobilizeze zeci de mii de oameni.

”Asta e, n-avem încotro, votăm! Poate că nu suntem fericiți de candidați. Ca de obicei, vom alege răul mai mic. Este important să votezi. În joc este viitorul tuturor.

Hai să fim responsabili, atât pentru noi cât și pentru copiii noștri, pentru cei care au incercat să schimbe cursul politicii din România, pentru părinți, pentru bunici, pentru cei care acum sunt departe de noi și votează pentru tine.

Diaspora dorește să se întoarcă acasă. Ei sunt ambasadorii noștri. Așa cum ei pot rezista ore bune la cozi cred ca poți indura și tu. Vei vedea că ploaia de afară și drumul de maxim 5 minute până la secția de votare or să-ți facă bine. Vei avea un sentiment plăcut. Vei simți că măcar ai încercat să pui umărul la schimbare. Just do it”,  a fost mesajul postat de Alex Socol înaintea alegerilor parlamentare.

Sursa: fanatik.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x