Friday, March 29, 2024

Diaspora evită să vină acasă de sărbători. Zborurile din Italia, Spania și Germania au scăzut cu peste 70% Citeşte întreaga ştire: Diaspora evită să vină acasă de sărbători. Zborurile din Italia, Spania și Germania au scăzut cu peste 70%

Must Read

Puțini români care studiază sau muncesc în afara țării vor veni anul acesta acasă de sărbători, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, arată datele strânse de operatorul turistic Vola.ro. Numărul zborurilor din Italia, Spania și Germania, statele europene care găzduiesc cei mai mulți români din diaspora, a scăzut în decembrie cu 72%.

Potrivit sursei citate, Italia a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de zboruri înspre România, urmată de Germania, cu o diminuare de 64%, Spania, cu 58%, Franța, cu 44%, și Marea Britanie, cu 32%.

În Italia, Germania și Spania sunt aproape 3 milioane de români.

”Aproape șase milioane de români trăiesc în afara țarii și aproximativ o treime dintre aceștia veneau în țară în preajma sărbătorilor. Marea Britanie, Italia, Spania, Franța erau doar câteva dintre rutele pe care cu greu mai puteai găsi locuri disponibile în perioada sărbătorilor”, amintește Claudia Tocila, director de marketing Vola.ro, tendința anilor trecuți.

- Advertisement -

Marea Britanie – România, cea mai activă rută de sărbători

Conform datelor Vola.ro, peste 50% dintre românii care vin acasă de sărbători, au ca punct de plecare aeroporturi din Marea Britanie, Germania și Italia.

S-a observat o scădere mai mică a zborurilor efectuate de sărbători din Marea Britanie și o cerere constantă pentru această rută de călătorie. A crescut prețul biletelor. Doar cursele interne și cele dinspre Italia sunt mai ieftine Anul acesta, pretul unui bilet de avion a crescut în medie cu 21%, comparativ cu 2019.

Marea Britanie: prețul mediu pentru un zbor din Marea Britanie spre Romania a fost 172 euro/persoană, o creștere cu 19% față de anul precedent.

Franța: costul mediu al unui zbor din Franța a fost de 186 euro/persoană, semnificând o creștere de 22% față de 2019

Germania: românii care au venit în țară anul acesta din Germania au cheltuit, în medie, cu 15% mai mult față de anul trecut, respectiv 168 euro/persoană, spre deosebire de 146 euro/persoană, în 2019.

Spania: zborurile dinspre Spania au avut cea mai mare creștere în 2020, în medie cu 27% față de anul trecut, iar românii au platit 185 euro/persoană, zbor dus-întors.

Italia: s-a observat o scădere în tarifele pentru zborurile din Italia către România de 15%, iar costul mediu al unui zbor în 2020 a fost de 95 euro/persoană, comparativ cu 112 euro/persoană anul trecut.

Curse interne: costul mediu al zborurile interne pe teritoriul țării a fost mai mic anul acesta cu 18%, când românii au achitat în medie 73 euro/persoană pe un zbor, față de 89 euro/persoană pentru un zbor în 2019. Mai multe zboruri cu asigurare medicală Un alt trend important observat de cei de la Vola.ro a fost interesul crescut al diasporei pentru zborurile cu asigurare medicală inclusă, în contextul pandemiei de Covid. În decembrie 2020, rezervarea călătoriilor cu asigurare medicală a crescut cu 38% față de 2019.

Sursa: libertatea.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x