Monday, December 6, 2021

Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de premier. Totodată, partidul a votat să îl susțină pe Ludovic Orban la șefia Camerei Deputaților.

Must Read

Declarațiile celor doi, Florian Cîțu și Ludovic Orban, a avut loc la scurt timp după ce conducerea PNL s-a reunit și l-a votat pe actualul ministru de Finanțe pentru funcția de prim-ministru. Florin Cîțu este propunerea unică a PNL pentru funcția de premier. Imediat după ședință liderii partidului au făcut câteva declarații.

Ludovic Orban: Am convocat reuniunea BPN al PNL pentru a decide propunerea PNL pentru funcția de premier. Cu o singură abținere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu.

Există șansa de formare a unei majorități parlamentare. Am decis formarea unei echipe de negociere, condusă de președintele partidului, alături de premierul propus. Dorim să facem alianță cu USR-PLUS și UDMR.

Florin Cîțu: Obiectivul principal este să facem cât mai repede majoritatea parlamentară, pentru a putea avea un guvern.

- Advertisement -

Ludovic Orban: A fost propunerea președintelui să scriem fiecare separat pe o hârtie o nominalizare. Și toți am scris același nume. Este nevoie de un premier cu credibilitate inclusiv pe plan internațional. Cîțu a reușit să mențină ratingul de țară, cunoaște bine problemele cu care ne-am confruntat și în mare parte are și soluțiile.

Președintele Iohannis poate accepta sau nu această propunere. Reamintim că actualul ministru de Finanțe a mai fost propus pentru funcția de premier, dar a renunțat la nominalizare, cu câteva minute înainte de votul de învestitură din Parlament.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Lexus a prezentat prima sa maşină pe bază de hidrogen. Vehiculul este adaptat pentru toate tipurile de teren VIDEO

Lexus a dezvăluit joi noul concept de mașină ROV (Recreational Off-Highway Vehicle), un vehicul unic alimentat cu hidrogen, care...
- Advertisement -

More Articles Like This