Tuesday, July 23, 2024

Francisc Tobă, acuzat de tentativă de omor, a fost exclus de pe listele parlamentare ale AUR. Anunțul lui George Simion

Must Read

Deputatul Francisc Tobă nu va face parte din noul Parlament. George Simion, copreședintele formațiunii AUR, a decis să nu îi valideze mandatul pentru Camera Deputaților după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la fapte grave comise de acesta în 1989.

Într-o postare pe Facebook, George Simion a declarat că a luat această decizie pentru că nu vrea să planeze dubii asupra oamenilor din partid care au intrat în Parlament.

”Suntem în zilele Revoluţiei, pe care noi le comemorăm, avem campanii speciale în acest sens, campania ‘Eroii nu mor niciodată’ organizată în fiecare an, şi de aceea am luat hotărârea de a nu valida mandatul colonelului Francisc Tobă şi de a nu intra prin intermediul AUR acest domn în Parlamentul României. E o decizie grea, e o decizie care s-ar putea să ne afecteze, dar mai important pentru noi este să fim corecţi, să fim cinstiţi şi să nu facem greşeli.

Din toate listele de candidaţi pe care le-am avut ne-au fost aduse unele cazuri în atenţie, unul în mod repetat. Am analizat caz cu caz, mai ales că în timpul campaniei electorale, când nu aveai timp să analizezi şi nu aveai timp de nimic, noi, AUR, am fost împroşcaţi cu noroi şi (…) cu minciuni. Am luat şi am documentat fiecare caz, din respect pentru voi şi cu credinţa că nu trebuie să înşelăm încrederea voastră. După cum ştiam, după cum v-am şi zis, marea majoritate a cazurilor nu s-au verificat (…), ducem în Parlament oameni de care să fiţi mândri. Avem însă cazul Francisc Tobă în care avem suspiciuni. Nu vrem să avem dubii, nu vrem să avem măcar 10% posibilitatea de a face un lucru nedemn de ceea ce AUR a vorbit oamenilor”, a declarat copreședintele AUR.

- Advertisement -

Simion a făcut apel la membrii de partid să semnaleze posibile cazuri de ”trădători” între parlamentarii AUR.
”Ori de câte ori mai există cazuri, pentru că s-ar putea să mai existe şi s-ar putea să apară trădători între cei 47 de parlamentari ai AUR, semnalizaţi-ni-i, şi vom putea lua atitudine cât putem de repede”, a spus Simion.

Recent, Societatea Timişoara i-a solicitat copreşedintelui AUR să se dezică de parlamentarii Francisc Tobă şi Nicolae Roman, aleşi pe listele formaţiunii, şi să le ceara demisia imediată din Parlament, deoarece aceştia ar fi fost implicaţi în reprimarea Revoluţiei.

Francisc Tobă este acuzat de tentativă de omor și complicitate la tratamente neomenoase. Potrivit presei, în 1989, împreună cu un coleg și mai mulți militari înarmați au intrat în Spitalul Județean din Sibiu, de unde au ridicat mai mulți pacienți răniți pe care i-au dus într-o sală de sport și i-au bătut.

Tobă a intrat în politică după 1989. La alegerile parlamentare din 6 decembrie, a candidat în circumscripția Brașov.

Locul rămas vacant în urma excluderii sale de pe listele parlamentare va fi ocupat de al doilea candidat AUR din Brașov, Raluca Borca, informează Realitatea Plus.
Sursa: realitatea.net
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă. “Este cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru partid și pentru țară”

Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, o decizie extraordinară care aruncă în incertitudine nominalizarea democrată cu...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x