Sunday, July 14, 2024

Grâul – O modalitate simplă prin care-l poți tranzacționa bursă

Must Read

Un element important al industriei alimentelor și băuturilor, grâul a fost o sursă de hrană pentru oameni din cele mai vechi timpuri în care se practica agricultura. Folosit pentru unele dintre produsele alimentare de bază, cum ar fi pâinea și făinoasele, grâul a fost comercializat ca marfă încă de la apariția negoțului. Astăzi, piața globală a grâului depășește 6,7 trilioane USD la producția anuală de grâu.

Pe lângă făină, grâul este, de asemenea, folosit ca materie primă pentru multe alte sectoare secundare ale industriei alimentare. Acesta este folosit ca hrană pentru animale, pentru producerea glutenului de grâu, o proteină vegetală folosită de vegani, pentru diferite băuturi alcoolice și nealcoolice și multe altele.

Grâul este cultivat în numeroase locuri din întreaga lume. Cel mai mare producător de grâu este China, urmat de India, Rusia și de Statele Unite. Fiind o marfă foarte populară, care este comercializată pe scară largă, grâul este preferat și de traderii care tranzacționează contracte futures și instrumentele financiare derivate ale acestora, cum ar fi CFD-urile.

Graficul evoluției prețului grâului poate fi influențat de numeroși factori, inclusiv de fluctuațiile cererii și ale ofertei la nivel global, de condițiile meteorologice și de alți factori. Prin urmare, cei care doresc să monitorizeze prețul grâului ar trebui să urmărească știrile referitoare la astfel de evenimente.

Pentru a rămâne la curent cu ultimele variații ale prețului grâului, adaugă-l în lista ta de urmărire.

- Advertisement -

3 motive pentru comercializarea grâului

Protecție împotriva inflației

Speculați despre creșterea cererii Diversificarea portofoliului Important: Acesta nu este un sfat de investiții. Prezentăm o serie de argumente comune pentru și împotriva investițiilor în această marfă. Vă rugăm să solicitați sfaturi profesionale înainte de a lua decizii de investiții. Grâul este o modalitate de a paria pe un dolar SUA slab și o inflație mai mare. Deoarece mărfurile precum grâul sunt evaluate în dolari SUA, performanța celei mai mari economii din lume joacă un rol crucial în stabilirea prețurilor sale.

În ultimii ani, băncile din Rezerva Federală SUA au susținut politici monetare ușoare care au menținut dolarul SUA slab. Factorii politici americani au nevoie de această slăbiciune pentru a spori exporturile SUA și pentru a sprijini împrumuturile și cheltuielile consumatorilor. O continuare a acestor politici ar putea stimula inflația și foarte probabil va ajuta la prețurile grâului.

Speculând asupra creșterii cererii

Grâul are multe proprietăți favorabile care ar putea susține creșterea continuă a cererii globale. Este o cultură consistentă, ușor de cultivat. Spre deosebire de orez, nu necesită multă apă sau muncă. Acest lucru ar putea face din grâu bobul ales în economiile în curs de dezvoltare din întreaga lume . Grâul concurează și pentru suprafața cu porumbul. În cazul în care tendințele în producția de biocombustibil continuă, ar putea fi un deficit în aprovizionarea cu grâu și prețuri mai mari.

Diversificați-vă portofoliul

Majoritatea traderilor dețin marea majoritate a activelor lor în acțiuni și obligațiuni. Mărfuri precum grâul oferă comercianților o modalitate de a-și diversifica portofoliile.

Ar trebui să încep tranzacționarea grâului?

Traderii care sunt puternici în economiile emergente de piață ar putea lua în considerare tranzacționarea grâului. Pe măsură ce aceste economii cresc, ele vor necesita recolte accesibile, care cresc ușor și pot fi folosite pentru a produce o varietate de alimente diferite. De asemenea, pe măsură ce consumul de carne crește pe piețele emergente, va crește și cererea de grâu ca sursă de hrană pentru animale.

Cu toate acestea, șmecheria fiscală a Rezervei Federale, însoțită de o creștere a dolarului american, ar putea reduce prețurile mărfurilor, inclusiv grâul. De asemenea, o reducere a cererii de biocombustibili ar putea determina fermierii să aloce mai mult suprafață grâului și să provoace scăderea prețurilor.

În cele din urmă, traderii ar trebui să înțeleagă că grâul este o marfă care este supusă capriciilor pieței. O schimbare a sentimentului pieței față de mărfurile agricole ar putea duce la scăderea prețurilor fără un catalizator specific.

Cum se face trading pe grâu ?

Comercianții de grâu au mai multe modalități de a investi în mărfuri: CFD-uri din grâu O modalitate de a investi în grâu este prin utilizarea unui instrument derivat contract for difference (CFD). CFD-urile permit traderilor să speculeze cu privire la prețurile grâului fără a achiziționa ETF-uri, contracte futures, opțiuni sau acțiuni de agroindustrie.

Valoarea unui CFD este diferența dintre prețul grâului în momentul cumpărării și prețul curent. Prin urmare, traderii CFD au o expunere economică directă la prețurile grâului.

Acțiuni ale companiilor corelate cu grâul

Obținerea expunerii directe la grâu prin acțiuni ale companiilor este dificilă. Nu există companii publice care să fie producători de grâu pur. Cu toate acestea, comercianții pot achiziționa acțiuni ale companiilor agricole, cum ar fi Archer Daniels Midland Company și Bunge Ltd, care le oferă o anumită expunere limitată la prețurile grâului.

Atât Archer Daniels Midland Company, cât și Bunge Ltd. au diversificat afaceri internaționale care se întind pe numeroase produse și industrii. Deși nu produc grâu pur, aceste companii beneficiază în general de prețuri agricole mai mari.

Puteti investi in aceste companii aici:

Lista este destinată doar cu titlu informativ, iar includerea aici nu constituie sfaturi de investiții.

Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre ele!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, Trump a fost rănit ușor, la ureche, dar 1 persoană din...

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, la circa 250 de metri de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x