Wednesday, December 8, 2021

Guvernul Cîțu vrea să abroge legea care împiedică privatizările mamuților de stat

Must Read

Unul dintre obiectivele majore din programul de guvernare al Cabinetului Cîțu este abrogarea unei legi inițiate de PSD și adoptate în 2020 care împiedică privatizarea marilor companii de stat.

”Abrogarea legii adoptate în august 2020 care împiedică listarea companiilor de stat și adoptarea unui calendar activ de listări pe bursă pe 4 ani. Listarea la bursă a companiilor românești asigură accesul la finanțare pentru acestea, implementarea principiilor de guvernanță corporativă și transparentizează activitatea companiilor de stat”, se arată în program.

Proiectul a fost inițiat de Șerban Nicolae, Titus Corlățean și alți 12 parlamentari PSD.

Parlamentarii PSD care au depus proiectului și-au justificat inițiativa legislativă printr-o presupusă nevoie de protejare a intereselor naționale în economie. Inițiatorii nu au explicat însă de ce privatizarea unor companii care înregistrează anual pierderi sau profituri foarte mici în comparație cu cifra de afaceri sau cota de piață ar însemna o afectarea a intereselor naționale.

- Advertisement -

În plus, guvernul Cîțu vrea adoptarea unei strategii pentru promovarea finanțării companiilor de stat prin intermediul pieței de capital. Strategia va include o analiză a companiilor de stat care ar îndeplini cerințele pentru listarea pe piața reglementată, a beneficiilor și dezavantajelor pentru fiecare companie analizată și a unei liste de priorități și a unui calendar privind listarea acestor companii.

(Foto: Microhidrocentrală Hidroelectrica)

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

​Datoria publică era la 48,5% din PIB, la finalul lunii septembrie

Indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This