Friday, March 29, 2024

Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier

Must Read

Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier. El a spus că își depunde mandatul și nu se cramponează funcția de premier.

Îmi închei mandatul de premier, după un an si o lună, în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, in care românii s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent, a spus Orban: “Demisia mea are un obiectiv precis. Odată exprimata voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern”.
Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite, a mai spus Orban, adaugand ca tot ce a fost omeneste posibil a facut.
România are nevoie de un guvern responsabil care să reprezinte voinţa cetăţenilor români, potrivit lui Ludovic Orban: “Pe 6 decembrie, românii care au participat la vot au decis componenţa noului guvern”.

Guvernul va fi condus de un membru al Guvernului desemnat de Klaus Iohannis.
In zilele urmatoare, negocierile vor duce la un Guvern care sa duca la relansarea economica a Romaniei, dupa ce vom trece de pandemie, a mai spus Orban: “Obiectivul pe care îl am este de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD.
Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile.”
Orban a spus ca are convingerea ca viitorul premier va fi de la PNL.
Orban a făcut declarații la Palatul Victoria.

Anterior, el a avut o întânire cu președintele Klaus Iohannis.

- Advertisement -

PNL a obţinut un scor mai mic decât se aştepta la alegerile parlamentare de duminică, iar în câteva zile, odată cu validarea rezultatului scrutinului, încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern, după coagularea unei majorităţi parlamentare.

Se cristalizează rapid o coaliţie de centru dreapta care să propună un guvern de coaliţie, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x