Saturday, September 25, 2021

Pandemia de coronavirus și efectele ei vor ajuta China să depășească economic SUA în 2028, cu cinci ani mai repede decât estimările anterioare.

Must Read

În raportul său anual, Centrul pentru Cercetări Economice și de Afaceri (CEBR), un grup internațional de reflecție, susține că până în 2028 China va deveni principala forță economică mondială.

Raportul arată că modul abil în care această țară a administrat epidemia, prin carantină strictă, pe zone, încă de la începutul acesteia, într-un mod în care țările democratice nu puteau acționa, a redus cu cinci ani perioada în care se estima că PIB-ul acestei țări îl va depăși pe cel al SUA.

“Pandemia COVID-19 și consecințele economice corespunzătoare au înclinat cu siguranță această rivalitate în favoarea Chinei”, se arată în raport.

În primul trimestru al acestui an, produsul intern brut (PIB) al țării a scăzut cu 6,8% și, deși aceasta a fost cea mai slabă evoluție economică a țării din ultimele decenii, ea a recuperat mare parte din declin în trimestrele următoare și va termina, cel mai probabil, anul pe creștere.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

​În Hong Kong se construiesc apartamente de mărimea a două paturi matrimoniale

Piața imobiliară din Hong Kong oferă acum apartamente foarte mici, de dimensiunea a două paturi matrimoniale, potrivit Bloomberg, citată...
- Advertisement -

More Articles Like This