Tuesday, April 16, 2024

PNL, USR și UDMR s-au înțeles. Ludovic Orban, nominalizarea alianței pentru funcția de premier / Dan Barna, președintele Camerei Deputaților

Must Read

Potrivit surselor GÂNDUL.RO, PNL, USR și UDMR, cele trei partide care de câteva zile desfășoară negocieri pentru a forma un nou executiv, s-au înțeles în privința primului ministru, respectiv a președintelui Camerei Deputaților. În acest moment, cele trei formațiuni politice au căzut de acord să îl nominalizeze pe Ludovic Orban ca premier, în timp ce lui Dan Barna i-ar reveni funcția de șef al Camerei decizionale din Parlament.

Negocierile între cele trei partide, deblocate

În acest moment, în urma acordului celor trei partide de a-i nominaliza pe Ludovic Orban la șefia executivului, respectiv pe Dan Barna la Camera Deputaților, cele trei partide pot merge mai departe cu negocierile.

La discuțiile care au avut loc marți la Vila Lac, au fost prezenți Ludovic Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna și Dragoș Tudorache.

Întrevederea liderilor politici a avut loc după ce Dan Barna a propus ca liderii celor trei partide din viitoarea coaliție să intre împreună în guvern ca vicepremieri.

- Advertisement -

Președintele PNL Ludovic Orban anunțase pe 7 decembrie că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier interimar.

România ar putea avea Guvern până la Crăciun

Dacă partidele politice vor merge pe varianta menționată mai sus, ar urma continuarea negocierilor pentru distribuirea portofoliilor ministeriale.

În spațiul public s-au vehiculat mai multe modalități de distribuire a portofoliilor, fiind cunoscut că PNL și USR își doresc ministerul Justiției, în timp ce UDMR ar putea primi portofoliile de la Mediu și Cultură, existând și discuții ca PNL să cedeze ministerul Educației in favoarea UDMR.

Dacă partidele se vor înțelege pentru distribuirea portofoliilor de miniștri și președintele Klaus Iohannis acceptă propunerea alianței, România ar putea avea un nou guvern până de Crăciun.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x