Thursday, March 28, 2024

Raed Arafat, noi detalii despre vaccinul anti-Covid. În cât timp se obține imunizarea după administrarea primei doze

Must Read

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, la Realitatea Plus, că vaccinul împotriva noului coronavirus își va produce efectele în aproximativ o lună de la administrarea primei doze. Medicul a transmis că debutul campaniei de vaccinare nu implică renunțarea la măsurile de protecție sanitară.

”Pe indivizi, pe fiecare persoană, când se vaccinează, pentru a avea imunitate durează cel puțin o lună, o lună și ceva. E prima injecție. La un interval de 21-22 de zile se ia a doua injecție și abia apoi, după câteva zile, putem spune că imunitatea e ok împotriva virusului.

În această perioadă, chiar dacă te infectezi, simptomele sunt ușoare.

Ca să ai un impact național, trebuie să ai un impact mare în populația care se vaccinează, între 60% și 70%. Asta înseamnă ca populația să accepte să se vaccineze.

- Advertisement -

Cel puțin până în vara anului viitor va trebui să respectăm, paralel cu vaccinarea, și regulile de purtare a măștii și cele de distanțare, chiar dacă se vaccinează o parte a populației. Depinde de cantitățile de vaccin care se livrează”, a explicat Arafat.

Întrebat despre noua tulpină a coronavirusului descoperită în Marea Britanie, care se răspândește mai repede, Șeful DSU a spus că nu are informații că ar fi apărut și în țara noastră.

Sursa: realitatea.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x