Friday, September 30, 2022

Situație gravă în penitenciare: Sute de deținuți și polițiști, confirmați cu COVID-19

Must Read

Peste 160 de deținuți și 139 de polițiști de penitenciare au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Cei bolnavi primesc tratament în penitenciarele-spital București-Jilava și Constanța-Poarta Albă, transmite Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„La data prezentei (luni – n.r.), pentru un număr de 164 de persoane private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2 se asigură tratament specific în Penitenciarele-Spital București-Jilava și Constanța-Poarta Albă, sub îndrumarea structurilor de resort din sistemul public de sănătate. Raportat la particularități și indicații terapeutice, situația statistică poate suferi modificări. Persoanele pentru care se emite decizia externării beneficiază, în continuare, de monitorizare medicală în unitățile penitenciare prestabilite. În acest registru, subliniem că 10 unități subordonate nu au înregistrat niciun caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate”, transmite Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Referitor la personalul angajat, ANP precizează că 139 de polițiști de penitenciare sunt, în prezent, confirmați pozitiv SARS-CoV-2 și respectă recomandările Direcțiilor de Sănătate Publică competente.

„Administrațiile locurilor de deținere au implementat, de asemenea, măsuri specifice de intervenție, nefiind raportate disfuncționalități în derularea misiunilor și activităților curente. Amintim că, la nivelul tuturor unităților subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, se menține aplicarea măsurilor cu caracter preventiv stabilite pentru sistemul penitenciar și a celor de intervenție, după caz. Demersurile sunt adaptate evoluției situației epidemiologice pe plan local/național și promovează conduita recomandată de factorii decidenți”, menționează ANP.

- Advertisement -

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. El este internat la penitenciarul-spital Jilava.

Sura: stiripesurse.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Peste câteva ore, Moldova poate rămâne fără gaz și energie electrică

Gazul rusesc pentru moldoveni ar urma să se ieftinească, începând cu 1 octombrie, cu 40%, dar cel mai probabil...
- Advertisement -

More Articles Like This