Thursday, January 20, 2022

Suedia cere ajutorul țărilor vecine în gestionarea pandemiei. Sistemul de sănătate este aproape de colaps. Cadrele medicale demisionează din cauza epuizării, iar capacitatea la ATI în Stockholm a atins 99%. Primarul capitalei suedeze a solicitat intervenția armatei.

Must Read

Chiar dacă autoritățile au înființat mai multe locuri la ATI, Suedia nu se reușește să facă față valului de pacienți cu Covid din cauza lipsei personalului specializat.

”Din ce în ce mai mult, personalul medical se plânge de epuizare și consideră demisia ca singură soluție. Într-un mediu de lucru în care ești atât de obosit, riscul de greșeli crește. Și aceste greșeli pot duce la moartea pacienților”, spune pentru Bloomberg Sineva Ribeiro, președinta Asociației Suedeze a Profesioniștilor din Sănătate. Ea descrie situația drept ”îngrozitoare” și ”fără precedent” și spune că acum există mai puțin personal calificat decât în ​​primăvară, „ceea ce face mai dificilă extinderea capacității la terapie intensivă”.

Chiar înainte de primul val al pandemiei, în martie, a existat „o penurie de asistenți medicali specialiști, inclusiv la ATI”, a mai spus ea pentru Bloomberg.

Potrivit unui sondaj realizat de TV4 în 13 din cele 21 de regiuni ale Suediei, numărul demisiilor din sistemul de sănătate a crescut față de acum un an.

- Advertisement -

Săptămâna aceasta, capacitatea de terapie intensivă a Stockholmului a atins 99%, iar primarul capitalei suedeze a cerut ajutorul armatei pentru a pune la dispoziția spitalelor personal medical suplimentar, însă nu este sigur că armata are resursele necesare.

Suedia, care a evitat impunerea restricțiilor la începutul pandemiei, cere acum ajutorul altor țări nordice pentru a-și putea trata pacienții cu Covid. Sâmbătă, Finlanda a anunțat că este gata să primească pacienți suedezi la terapie intensivă.

Sursă alternativă: Bloomberg

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

În Cluj parcarea e mai scumpă decât în Manhattan. Cât a plătit un şofer după mai puțin de două ore petrecute la Urgențe

Taxa de parcare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca ajunge să coste mai mult decât în Manhattan, unul...
- Advertisement -

More Articles Like This