Chiar dacă autoritățile au înființat mai multe locuri la ATI, Suedia nu se reușește să facă față valului de pacienți cu Covid din cauza lipsei personalului specializat.

”Din ce în ce mai mult, personalul medical se plânge de epuizare și consideră demisia ca singură soluție. Într-un mediu de lucru în care ești atât de obosit, riscul de greșeli crește. Și aceste greșeli pot duce la moartea pacienților”, spune pentru Bloomberg Sineva Ribeiro, președinta Asociației Suedeze a Profesioniștilor din Sănătate. Ea descrie situația drept ”îngrozitoare” și ”fără precedent” și spune că acum există mai puțin personal calificat decât în ​​primăvară, „ceea ce face mai dificilă extinderea capacității la terapie intensivă”.

Chiar înainte de primul val al pandemiei, în martie, a existat „o penurie de asistenți medicali specialiști, inclusiv la ATI”, a mai spus ea pentru Bloomberg.

Potrivit unui sondaj realizat de TV4 în 13 din cele 21 de regiuni ale Suediei, numărul demisiilor din sistemul de sănătate a crescut față de acum un an.

Săptămâna aceasta, capacitatea de terapie intensivă a Stockholmului a atins 99%, iar primarul capitalei suedeze a cerut ajutorul armatei pentru a pune la dispoziția spitalelor personal medical suplimentar, însă nu este sigur că armata are resursele necesare.

Suedia, care a evitat impunerea restricțiilor la începutul pandemiei, cere acum ajutorul altor țări nordice pentru a-și putea trata pacienții cu Covid. Sâmbătă, Finlanda a anunțat că este gata să primească pacienți suedezi la terapie intensivă.

Sursă alternativă: Bloomberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.