Friday, March 29, 2024

Veniturile bugetarilor, îngheţate prin OUG. Se plafonează voucherele, sporurile, indemnizaţiile de hrană

Must Read

Guvernul ar urma să “îngheţe” mai multe venituri începând de anul viitor, printre care indemnizaţia de hrană, sporuri, voucherele de vacanţă, dar şi salariile profesorilor, potrivit unui proiect de OUG.

Veniturile bugetarilor ar urma să rămână la nivelul anului 2020, începând din 1 ianuarie 2021, după cum arată o ordonanţă de urgenţă. Ordonanţa de Urgenţă ar urma să fie dată miercuri de guvern şi ar anunţa „îngheţarea” cuantumului pentru indemnizaţia de hrană, pensiile de serviciu, voucherele de vacanţă.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din Penitenciare (SNPP) anunţă, luni, că a primit oficial, spre consultare, proiectul de OUG care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2021, unele dintre prevederi referindu-se la îngheţarea sporurilor şi salariilor, dar şi la neactualizara pensiilor militare.

Nota de fundamentare a OUG

- Advertisement -

”SNPP a primit oficial spre consultare proiectul de OUG anunţat în articolul nostru de mai devreme. Aşa cum indicau primele informaţii, salariile şi sporurile îngheată, pensiile militare nu se mai actualizează, dar voucherele de vacanţă, respectiv deconturile de turism continuă să se acorde la aceeaşi valoare din 2020. Pe tot anul 2021 va continua acordarea deconturilor de turism inclusiv pentru anul 2020”, au anunţat sindicaliştii.

Anterior, sindicaliştii afirmau că ”nu apar intenţii de diminuări salariale (înca), dar nici şanse de continuare a aplicării Legii 153/2017 prin care a fost stabilită creşterea etapizată a salariilor în sistemul public”.

”Pentru anul 2021 bugetarii cu salarii mai mici decât cele prevazute de lege pentru anul 2022 aşteptau o nouă ajustare de 25% din diferenţa între salariul de baza sau de funcţie din anul 2022 şi respectiv cel din 2019”, anunţau sindicaliştii.

Aceştia au publicat şi proiectul de ordonanţă, dar şi nota de fundamentare a acestuia.

Veniturile bugetarilor care ar putea să fie înghețate pentru anul viitor:

– salariile bugetarilor

– indemnizatiile demnitarilor

– sporuri

– compensatii

– prime

– indemnizatia de hrana

– indemnizatia de merit

– venitul minim de incluziune

– majorarea salariilor profesorilor se amana pentru 1 ianuarie 2022

– Acordarea indemnizației pentru limită de vârstă pentru primar, viceprimar, președinte al consiliului județean și vicepreședinte al consiliului județean se amana pentru 1 ianuarie 2022

– Pensiile militare

– Voucherele de vacanta

– Pensiile de serviciu si indemnizatiile pentru limita de varsta pentru

a) personalul aeronautic

b) personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea

c) personalul care functioneaza in Institutul National de Expertize Criminalistice

d) functionarii publici parlamentari

e) personal diplomatic si consular

f) membrii Curtii de conturi

g) parlamentarii

– Punctul de amenda de circulatie ramane la 145 de lei

Veniturile bugetarilor diminute vor fi urmate de proteste

Sindicaliştii de la CNS ”Cartel Alfa” se arată ”dezamăgiţi” de majorarea salariului minim cu 41 de lei net anunţată de Executiv şi anunţă acţiuni de protest care vor începe marţi, cu pichetarea sediului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

”Menţinerea acestui nivel al salariului minim, fără măsuri de îngheţare a preţurilor, este un furt din munca lucrătorilor, în beneficiul acţionarilor şi capitalului. Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA nu acceptă acest furt din munca lucrătorilor şi decide declanşarea unei serii de acţiuni de protest, având ca scop creşterea veniturilor lucrătorilor”, anunţă membrii acestei confederaţii sindicale.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x