Friday, March 29, 2024

Vladimir Putin acceptă retragerea trupelor din Transnistria! Care sunt condiţiile transmise preşedintelui Moldovei, Maia Sandu

Must Read

Moscova susține este de acord cu retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană, însă doar după ce va fi identificată o soluție pașnică pentru conflictul înghețat de la Nistru. Această poziţie a fost exprimată de preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul conferinţei de presă anuale televizate.

“Maia Sandu nu a spus nimic nou. Noi auzim de mult timp declarațiile liderilor occidentali despre necesitatea retragerii contingentului nostru de pacificatori. Maia Sandu este președinte al Republicii Moldova, dar este și cetăţean al României. În general, noi suntem pentru retragerea pacificatorilor, dar după ce va fi creată o situație favorabilă, după ce va fi stabilit un dialog decent între Transnistria și cealaltă parte a Moldovei, atunci când se va merge pe cale pașnică de aplanare a situației. Noi suntem în favoarea acestei variante”, a declarat Putin, citat în presa de la Chişinău.

Putin a evocat faptul că, în opinia sa, situaţia putea fi soluţionată în mandatul fostului preşedinte moldovean Vladimir Voronin.

“Noi cu fostul președinte Voronin am fost foarte aproape de soluţionare. În ultimul moment liderii țărilor occidentale l-au presat, el a renunțat, s-a disociat de înțelegerile anterioare și soluționarea problemei transnistrene a fost amânată pe un termen nedeterminat. De ce? Nu este clar deloc! Ulterior i-am întrebat pe omologii mei din UE:  ‘De ce ați procedat așa?’ Au zis că așa a ieșit! Nu ne vom axa pe detalii, însă mai devreme sau mai târziu această problemă va trebui rezolvată”, a estimat liderul de la Kremlin.

- Advertisement -

Reamintim, după alegerea în funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că trupele ruse de ocupație trebuie să plece din ţară iar misiunea de pacificare trebuie transformată într-una civilă sub egida ONU.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x