Wednesday, November 30, 2022

Vouchere pentru copiii care nu au internet acasă. Aproape 400.000 de elevi sunt în această situație Citeşte întreaga ştire: Vouchere pentru copiii care nu au internet acasă. Aproape 400.000 de elevi sunt în această situație

Must Read

Ministerul Educației promite soluții pentru copiii care nu au internet acasă și, prin urmare, nu pot participa la școala online. Aceștia ar urma să primească vouchere cu care să achite accesul la internet.

Aproximativ 400.000 de elevi nu au în acest moment acces la internet acasă.

Subsecretarul de stat din Ministerul Educației Jean Badea a declarat că unii dintre acești elevi au telefon, dar nu există conexiune la internet în comunitatea lor. Ministerul și-a propus să rezolve problema conexiunii până în 2022.

„Sper că în doi ani vom avea internet în toate comunitățile”, a declarat Badea în cadrul conferinței de lansare a strategiei de digitalizare a educației 2021-2027.

- Advertisement -

Ca măsuri de digitalizare a educației, oficialii ministerului promit vouchere pentru elevii din aceste comunități, prin care să le fie acoperită valoarea abonamentului la internet.

Dacă un elev nu își permite abonamentul la internet, statul să îi dea un voucher.

Există în continuare și școli fără internet. Secretarul de stat a declarat că cele 2.000 de clădiri ale unităților de învățământ aflate în această situație vor fi conectate la rețea în următoarea perioadă.

Tot ca parte a strategiei de digitalizare a educației, în anul școlar viitor, 2021-2022, elevii din clasele primare vor avea un nou curriculum, în care vor fi incluse ore de informatică.

Sursa: libertatea.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de distractiv” la muncă şi-a câştigat în instanţă dreptul să fie plictisitor

Un bărbat concediat de o firmă de consultanță pentru că nu era "suficient de distractiv" la locul de muncă...
- Advertisement -

More Articles Like This