Thursday, March 28, 2024

5 secrete care se ascund în spatele unor LOGO-uri celebre

Must Read

Multe dintre logo-urile populare pe care le vedem aproape în fiecare zi au o origine mistică. În unele logo-uri, puteți vedea mesajele și simbolurile criptate care au fost făcute special de designeri pentru a atrage mai multă atenție asupra mărcilor celebre.

Noi am decis să dezvăluim secretele pe care le ascund logo-urile unor firme de renume mondial.

1. Orașele criptate în numele companiei

Numele este combinația dintre LUK acronimul (inițialele orașelor producătoare de petrol Langepas, Uray, Kogalym) și cuvântul „ulei“.

- Advertisement -

2. Chiftea spațială

Acest logo, numit în glumă chiftea, a fost conceput de un angajat al NASA pe nume James Modarelli în 1959. Logo-ul are referințe la diferite aspecte ale cercetării aeronautice și spațiale.

Forma rotundă albastră, reprezintă planeta noastră. Stelele arată spațiul. Iar aripa roșie este simbolul zborului. Urma unei nave spațiale care orbitează în jurul numelui agenției, reprezintă de fapt o călătorie spațială.

3. Steaua căzătoare este de fapt o zână

9 secrete care se ascund în spatele unor logouri celebre

Logo-ul Walt Disney Pictures apare la începutul tuturor filmelor care sunt lansate de studio. Aproape de fiecare dată, puteți vedea castelul de basm din poveștile despre Frumoasa adormită și Cenușăreasa, care a fost inspirat de castelul Neuschwanstein de lângă orașul german Füssen, care aparținea lui Ludwig al II-lea din Bavaria.

Și puțini oameni își dau seama că nu este o stea căzătoare care zboară peste castel, ci Tinker Bell din Peter Pan.

4. Logo-ul care se presupune că te hipnotizează

Logo-ul casei de modă italiene Versace a fost dezvoltat în 1987 de Gianni Versace. Celebrul designer de modă s-a inspirat din sculptura Medusei Rondanini care înfățișează transformarea medusei dintr-o creatură disprețuitoare într-o femeie frumoasă.

Gianni Versace a ales Medusa drept logo pentru că i-a făcut pe oameni să se îndrăgostească de ea și nu au avut cale de întoarcere. Speră că va face la fel și cu persoanele care poartă haine și încălțăminte făcute de acest brand.

5. Logo-ul unei companii de mașini electrice și ovarele

Tesla Motors a fost fondată în iulie 2004 de inginerii Martin Eberhard și Marc Tarpenning. Numele companiei este un tribut adus inventatorului sârb Nikola Tesla.

Pe social media, puteți găsi mai multe opinii diferite despre originea logo-ului companiei. Unii utilizatori cred că sistemul reproductiv feminin a fost cel care i-a inspirat pe designeri. Și alți oameni cred că sigla este un nas de pisică, această presupunere fiind confirmată chiar de Elon Musk (în glumă) pe Twitter.

Dar, de fapt, sigla prezintă o secțiune a unui motor electric care a fost inventat de Nikola Tesla în 1883.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x