Thursday, March 28, 2024

Achiziție importantă pe piața IT din România. O companie globală de consultanță software își deschide birou în țara noastră

Must Read

Achiziție importantă pe piața IT din România, în urma căreia o companie globală de consultanță software va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții săi din Marea Britanie și Germania.

Achiziție importantă pe piața IT: ThoughtWorks, o companie globală de consultanță software, a anunțat joi că a încheiat un acord pentru a achiziționa Gemini Solutions, o companie de dezvoltare software și de servicii de consultanță, având centrul de dezvoltare în România.

Fondată în 2005 de un grup de ingineri din Silicon Valley și având activitatea principală în România, Gemini Solutions este dedicată furnizării de servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială.

Achiziție soldată cu înființarea ThoughtWorks România

Astăzi, echipa Gemini Solutions are peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează la sediul din România, acoperind un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software.

- Advertisement -
Echipele tehnice ale Gemini Solutions sunt recunoscute nu doar pentru livrarea rapidă, ci și pentru disciplina lor în dezvoltarea produselor.

Gemini Solutions oferă un amestec unic de creativitate, agilitate, disciplină și excelență tehnică, acest mix contribuind la dezvoltarea unor parteneriate durabile cu clienții.

Încheierea achiziției va rezulta în înființarea companiei ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Achiziția va consolida fundația companiei ThoughtWorks și va contribui la extinderea la nivel european.

ThoughtWorks România va oferi asistență nearshore

Echipa va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții ThoughtWorks din Marea Britanie și Germania, continuând în același timp să sprijine clienții Gemini Solutions existenți în America de Nord, Franța și Germania.

Șerban Țîr, anterior Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions, va activa ca Director General al ThoughtWorks România.

”Suntem încântați că Gemini Solutions se va alătura familiei ThoughtWorks. Echipa va reprezenta o parte esențială a planurilor de extindere atât internaționale, cât și europene ale ThoughtWorks.

Am căutat un partener premium care să contribuie la creșterea capacității noastre de livrare nearshore, în special în Europa, iar Gemini Solutions este o potrivire perfectă. Suntem entuziasmați să preluăm ștafeta de la fondatorii Gemini Solutions și să ducem afacerea la următorul nivel.

Echipa aduce o experiență bogată și va accelera creșterea în domeniile noastre strategice de interes, respectiv transformarea digitală, modernizarea organizațiilor, datele și îmbunătățirea experienței clienților.

Achiziție bazată pe similaritatea culturii organizaționale

Talentul Gemini Solutions, similaritatea culturii organizaționale, angajamentul pentru a dezvolta și a livra proiecte, capacitatea de a crește și relațiile existente cu clienții se potrivesc perfect cu ale noastre”, a declarat Guo Xiao, Președinte și Director Executiv, ThoughtWorks.

”Încă de la începuturile noastre am lucrat pentru a ajuta organizații de top, indiferent de dimensiune sau maturitate, să înflorească și să prospere, oferindu-le soluții de software excepționale.

ThoughtWorks și Gemini Solutions au o filosofie și o dăruire comună pentru succesul clientului. Suntem încântați pentru oportunitatea de a deveni parte a unui lider global din industria IT.

Această achiziție este, de asemenea, dovada și validarea marelui talent și a capacității sectorului IT românesc, motive pentru care o organizație internațională precum ThoughtWorks ar alege să investească în această piață”, a declarat Theo Nissim, Chief Executive Officer (CEO) și fondator Gemini Solutions.

Tranzacția se va finaliza în ianuarie 2021

Această achiziție va îmbunătăți semnificativ capacitatea ThoughtWorks de a sprijini și a deservi clienții, în special în Europa. Echipa Gemini Solutions aduce cu ea o bogată experiență în IoT, big data, AI, data science, mobilitate și cloud, care va spori și va consolida oferta ThoughtWorks în acest domeniu.

Se preconizează că tranzacția se va finaliza în ianuarie 2021, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de încheiere a tranzacției. Detaliile financiare ale tranzacției sunt confidențiale.

Înființată în 2005 la San Francisco de un grup-nucleu de ingineri din Silicon Valley și având centrul de dezvoltare în România, Gemini Solutions oferă servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială.

Cu peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează în București, Cluj și Iași, Gemini Solutions acoperă un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software.

Angajamentul Gemini Solutions este să-și susțină clienții și partenerii cu un amestec unic de creativitate, agilitate, disciplină și excelență tehnică.

ThoughtWorks este o companie de consultanță în domeniul software-ului și o comunitate de oameni pasionați și motivați, cu peste 7.000 de angajați în 46 de birouri din 15 țări, având o istorie de peste 25 de ani.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x