Thursday, April 18, 2024

Aleksei Navalnîi critică Twitter după ce platforma i-a șters contul lui Donald Trump. „Eu primesc zilnic amenințări cu moartea și nu a fost blocat nimeni”

Must Read

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a criticat duminică decizia platformei Twitter de a-i bloca contul președintelui american în exercițiu, Donald Trump, după incidentele de miercuri de la Washington.

Navalnîi susține că decizia de a bloca permanent contul lui Trump va crea un precedent care va fi exploatat de dușmanii libertății de exprimare din întreaga lume, informează Digi24.

Într-o serie de postări pe Twitter, Navalnîi spune că blocarea contului liderului de la Casa Albă este „un act inacceptabil de cenzură”.

„Acest precedent va fi exploatat de duşmanii libertăţii de exprimare din întreaga lume. Şi în Rusia. De fiecare dată când trebuie să tacă pe cineva, ei vor spune: aceasta este doar o practică obişnuită, chiar Trump a fost blocat pe Twitter”, a scris Navalnîi.

El crede că decizia blocării lui Trump a fost luată pe baza emoțiilor și a preferințelor politice.

- Advertisement -

Navalnîi: Eu primesc zilnic amenințări cu moartea și Twitter nu a blocat pe nimeni

Totodată, opozantul rus susține că primește zilnic amenințări cu moartea pe Twitter, dar nimeni nu a fost blocat din acest motiv.

Criticul Kremlinului a spus că, deşi Twitter este o companie privată, „am văzut multe exemple în Rusia şi China de astfel de companii private devenind cei mai buni prieteni ai statului şi facilitatori atunci când vine vorba de cenzură”.

Aleksei Navalnîi: Ucigașii și mincinoșii încă au cont pe Twitter

Navalnnîi mai spune că „ucigaşii cu sânge rece Putin sau Maduro şi mincinoşii şi hoţii precum Medvedev” au în continuare conturi pe Twitter, făcând referire la președintele Rusiei, Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev și președintele Venezuelei, Nicolas Maduro.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost internat într-un spital din Germania după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion cu care se deplasa de la Tomsk către Moscova. El a fost internat inițial într-un spital din Rusia, dar a fost transferat ulterior în Germania pentru a primi îngrijiri.

Din verificările efectuate, autoritățile germane au stabilit că există „dovezi fără echivoc” ale prezenței unui agent chimic din grupul Noviciok în organismul disidentului rus. Ulterior, alte două laboratoare de specialitate din Franţa şi Suedia au confirmat rezultatele.

Aleksei Navalnîi îl acuză în continuare pe Vladimir Putin că ar fi ordonat atacul împotriva sa, acuzații negate vehement de către autoritățile de la Moscova.

Mai mult, Navalnîi a făcut apel la statele europene să facă noi pași în legătură cu sancțiunile împotriva Rusiei.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x