Saturday, July 24, 2021

Alertă: Cazurile de COVID umplu spitalele de pediatrie. Medic: ”Ne așteptăm la ce e mai rău!”

Must Read

Tot mai mulți copii ajung la spital infectați cu SARS CoV-2, iar situația pare să fie scăpată de sub control și îi alarmează pe medici. Asta în condițiile în care niciunul dintre vaccinurile aflate acum pe piață nu poate fi folosit pentru imunizarea persoanelor sub 16 ani. Reprezentanții spitalelor de pediatrie suport COVID se tem că, în curând, vor rămâne fără paturi libere.

Medicii spun că această situație poate fi cauzată de sărbătorile de iarnă care tocmai au trecut, din cauza faptului că regulile de protecție nu au mai fost respectate.

”Am debutat anul cu garda de 1, în care cred că au fost 4 sau 5 pozitivi. Dar ceea ce vreau să înțelegeți este că totul este într-o continuă mișcare. Noi avem tampoane pe fiecare secție, copiii se pozitivează zilnic și ajung să fie internați pe secția noastră COVID.

Noi suntem un spital suport COVID pediatric, și într-adevăr anul acesta observăm o creștere a numărului de cazuri pediatrice. Categoric că este posibil să fie în urma sărbătorilor de iarnă, în urma faptului că foarte mulți adulți s-au relaxat. Să nu uităm că cei mici sunt protejați de adulți.

Am avut și un caz de adolescent de 17 ani cu reinfecție de SARS CoV-2.

- Advertisement -

Lucrurile nu sunt îmbucurătoare. Știm cu toții, atât din practica clinică, cât și din studiile de specialitate, că micuții fac forme ușoare sau asimptomatice. Totuși, vreau să atrag atenția că există un procent mic, dar important când este vorba de copilul tău, care face forme grave.

”Ne așteptăm, în continuare, la o creștere a numărului de cazuri”

Acest sindrom inflamator multisistemic, am avut din luna mai până acum, peste 52 de copii cu acest sindrom”, a declarat Diana Ionescu, director medical la Spitalul Victor Gomoiu.

Medicul a explicat ce înseamnă sindromul inflamator multisistemic.

”În primul rând, toți copiii au trecut prin boală. Unii părinți știu, alții nu știu. Pentru că unii copii sunt asimptomatici. Și la 3 săptămâni, o lună, apar anumite manifestări. Părinții trebuie să fie îngrijorați de febră, în primul rând, de diversele reacții cutanate, de starea proastă a copilului, de torpoare, de inapetență. Venind la spital, se fac anumite analize specifice, și doctorii noștri pun diagnosticul de sindrom multiinflamator sistemic, asociat cu COVID-19”, mai spune medicul.

Iar pentru perioada următoare, medicul pediatru, Diana Ionescu, spune că trebuie să ne așteptăm la ce e mai rău.

”Trebuie să nu uităm că adulții trebuie să aibă grijă de copii, dar totodată micuții, de la școală, sunt duși la bunici, acasă. Și atunci, să nu uităm că bunicii sunt cea mai vulnerabilă categorie. Trebuie să fim foarte atenți, categoric educația este și va fi pe primul loc, suntem pro-școală, dar ne trebuie reguli foarte stricte. Ne așteptăm, în continuare, la o creștere a numărului de cazuri”, a concluzionat medicul.

Sursa: antena3.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

VIDEO. Jean-Claude Van Damme, filmat într-o mașină alături de români, ascultând manele

Actorul Jean Claude Van Damme a fost filmat într-o mașină, alături de mai mulți români, în timp ce asculta...
- Advertisement -

More Articles Like This