Tuesday, May 17, 2022

Alertă în Franţa: au fost descoperite două posibile focare ale tulpinii britanice de coronavirus

Must Read

Două ”grupuri cu risc” ale tulpinii britanice a coronavirusului, care este mai transmisibilă şi îngrijorează comunitatea internaţională, au fost detectate în Franţa, în regiunea Paris şi în Bretania (vest), a anunţat joi Ministerul Sănătăţii francez, relatează AFP.

Alertă în Franţa. În total, 19 cazuri de contaminare cu această tulpină au fost detectate până în prezent în întreaga ţară, precum şi alte trei printr-o tulpină diferită reperată iniţial în Africa de Sud, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de Agerpres.

Conform cercetărilor internaţionale, noua tulpină de coronavirus ar putea fi cu până la 70% mai contagioasă, însă nu sunt încă date care să ateste că această infecţie este mai mortală.

Noua tulpină a virusului a apărut iniţial în Marea Britanie, ulterior fiind confirmată în mai multe ţări, precum Italia, Danemarca, Olanda, Franţa, Spania, Portugalia, Australia şi Canada.

Alertă şi în Irlanda. Autorităţile impun cele mai dure restricţii

- Advertisement -

Irlanda a anunţat adoptarea celor mai stricte restricţii legate de Covid-19 de la începutul anului trecut, în urma unui ”tsunami” de infecţii provocate de noua tulpină a coronavirusului care a urcat numărul spitalizărilor la un nivel record, transmite Reuters.

Rata de infectări cu Covid-19 aferentă unei perioade de 14 zile s-a mărit de patru ori, la 819 cazuri la 100.000 de persoane, alimentată de nouă tulpină, mai contagioasă, indentificată prima oară în Marea Britanie, şi de relaxarea restricţiilor înainte de Crăciun, scrie News.ro.

Autorităţile au raportat miercuri un maxim record de 7.836 de cazuri.

Guvernul a decis, miercuri, închiderea majorităţii şcolilor şi a şantierelor de construcţie, pentru o perioadă de cel puţin trei săptămâni, înăsprind carantina care închisese deja majoritatea unităţilor de cazare şi a magazinelor, în timp ce vizitele la domiciliu fuseseră interzise.

Vicepremierul Leo Varadkar a declarat că barurile şi restaurantele din Irlanda ar trebui să fie pregătite pentru faptul că vor rămâne probabil închise până la sfârşitul lunii martie, în timp ce ţara aşteaptă livrarea a unor vaccinuri suficiente pentru a controla virusul.

Numărul pacienţilor cu Covid-19 din spitalele irlandeze a atins miercuri un nivel record de 921, peste vârful de 881 atins în aprilie. Internările pentru Covid-19 cresc cu 10% pe zi, potrivit oficialilor din sectorul sănătăţii.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Rușii au obținut (sau sunt pe cale să obțină) controlul complet asupra orașului Mariupol. În ultimele 24 de ore au bombardat puternic în Donbas,...

Căderea Mariupolului și încheierea operațiunilor militare de la Azovstal. Nu este clar dacă în interiorul uzinei metalurgice Azovstal au...
- Advertisement -

More Articles Like This