Tuesday, August 3, 2021

Alocaţiile copiilor cresc cu 20%. Raluca Turcan a anunţat de când se va aplica

Must Read

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat miercuri seară că alocaţiile copiilor cresc cu 20 la sută de la 1 februarie. A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Alocaţiile copiilor cresc cu 20%. Raluca Turcan a anunţat că alocaţiile vor fi majorate de la 1 februarie. Referitor la cea de-a doua creştere, ministrul Muncii a spus că se va discuta despre asta atunci când bugetul va fi aprobat.

Alocaţiile copiilor cresc cu 20%. Raluca Turcan, veşti bune pentru părinţi

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea dacă se menține și a doua tranșă”, a spus ministrul Muncii la TVR.

A doua tranșă de majorare a alocațiilor ar trebui să aibă loc în vara anului 2021.

Senatul a anulat legea care dubla alocaţiile copiilor. Florin Cîţu: „Nu este decizia Guvernului”

- Advertisement -

Premierul Florin Cîțu declara la sfârşitul anului trecut,  legat de faptul că actuala coaliție de guvernare vrea anularea dublării alocațiilor, că `sustenabil’ este doar o crestere de 20% pentru anul viitor, și nu 40% asa cum promisese fostul guvern Ludovic Orban.

Senatul  a votat, la finalul anului 2020, cu 75 de voturi ‘pentru’ și 56 de voturi ‘contra’ un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, iar din 2022 alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației.

Senatorii PNL, USR PLUS și UDMR au votat ‘pentru’, în timp ce senatorii PSD și AUR au votat ‘contra’. României

Decizia luată de Senatul României reprezintă o anulare a dublării alocațiilor. Practic, după votul din Senatul României, copiii rămân cu mărirea de 20% care a avut loc în septembrie și cu majorarea de încă 20% care va avea loc de la 1 ianuarie 2021.

Astfel, 60% din majorarea votată de Parlament nu se va mai acorda. Inițial, Parlamentul a votat pentru dublarea alocației de stat pentru copii.

Invocând situația economică precară, Guvernul anterior condus de Ludovic Orban a decis prin Ordonanță de Urgență că alocațiile nu se vor dubla pe loc, ci vor crește etapizat, cu câte 20%, până în 2022, pentru a nu destabiliza bugetul de stat. Noua coaliție de guvernare a decis acum să schimbe macazul și să nu mai dubleze deloc alocațiile.

Astfel, coaliția de guvernare a decis că alocația de stat pentru copii va mai crește doar cu 20% de la 1 ianuarie 2021 și atât. Celelalte creșteri de câte 20%, care ar fi trebuit să aibă loc în iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022,  nu vor mai avea loc.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Primul iaht Lamborghini a fost livrat luptătorului Conor McGregor: e un supercar maritim

Conor McGregor este primul din cei 63 proprietari ai ediţiei speciale de iahturi, create de Lamborghini. Luptătorul irlandez a...
- Advertisement -

More Articles Like This