Thursday, March 28, 2024

ANAF, control TOTAL pe conturi. Ce se SCHIMBĂ pentru români, de LUNI. Revenim la banii la SALTEA?! Bența: Noutate ABSOLUTĂ

Must Read

ANAF va avea acces total la conturile din bănci. Adrian Bența a vorbit despre asta și a explicat tot.

De luni, ANAF va avea acces la toate conturile din bănci. Toate instituțiile care au conturi pentru persoane fizice și juridice trebuie să trimită fiscului date financiare.

Economistul Adrian Bența a explicat totul

“În primul rând trebuie spus că este transpunerea unei directive comunitare și fiind legislație comunitară, ea trebuie transpusă. În al doilea rând, din punctul meu de vedere, nu este nimic nou, pentru că fiscul, de mulți ani, primea date de la bănci asupra conturilor unor persoane. Singura problemă pe care o văd eu acum e că se transformă în burg pentru toate persoanele fizice  și juridice aceste date, nu numai în cazul inspecțiilor de specialitate sau când ai o suspiciune fiscală sau de fraudă fiscală. Acum se transmite în mod generalizat.

Deci noutatea absolută consta în faptul că vor fi cunoscute conturile bancare și pentru acele persoane fizice la care nu există suspiciune de evaziune fiscală“, a declarat Adrian Bența, în direct la Digi24.

- Advertisement -

Toate conturile vor fi în vizorul ANAF? ANAF va știi câți bani am în economii?

Bineînțeles. Toate conturile bancare sunt în sfera raportării. Acum, ce se întâmplă, unele lucruri nu le înțelegem noi! Sunt foarte multe persoane care, sub aspectul unor persoane calme, blajine, au participat la campanii neplăcute. Nu e o decizie românească!

Din punctul de vedere al cetățeanului de rând nu se întâmplă absolut nimic! Doar că acele informații pe care le știam doar eu și familia mea, acum le știe “tot ANAF-ul”, adică le știe o instituție a statului, pentru că se face un registru special. Practic, o instituție a statului cunoște datele noastre personale, dar numai în situație de evaziune fiscală sau inspecție fiscală, ci cu orice ocazie”, a completat el.

Revenim la ținutul banilor la saltea, în loc de conturi?

“Acei oameni care fac fapte rele, evaziune fiscală… cred că vor trece la ținutul banilor la saltea, dar cetățeanul de rând, omul cinstit, omul care respectă legea nu trebuie să se teamă de nimic”, a conchis Adrian Bența.

Sursa: dcnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x