Wednesday, February 8, 2023

Apple a avut un trimestru fenomenal, cu 90 de milioane de telefoane vândute, Huawei a înregistrat scădere record. Cum arată top 5 mondial pentru smartphone-uri

Must Read

​În ultimul trimestru din 2020 Apple a stabilit un record pentru numărul de telefoane livrate de orice companie în decurs de trei luni, cu peste 90 de milioane, iar Samsung a livrat 74 de milioane, arată datele IDC. Huawei a totalizat 32 de milioane, scădere de 42%, din cauza sancțiunilor impuse de SUA. Pentru întreg anul, Samsung a fost lider, cu 266 milioane de unități, iar Apple a vândut 206 milioane de iPhone-uri.

În ultimul trimestru s-au vândut 385 de milioane de smartphone-uri, Apple având o cotă de 23,4%, iar Samsung, de 19,1%. Xiaomi și OPPO au fost pe trei și patru, iar Huawei a căzut pe cinci, cota de piață fiind de 8,4% față de 15,2% acum un an.

IDC spune că smartphone-urile s-au vândut bine din mai multe motive: oamenii au stat mai mult acasă, deci mai mult la ecran, se vând foarte bine modelele de intrare în gamă și de gamă medie și apar tot mai multe modele 5G. Cum, per total, oamenii au cheltuit mai puțin pe călătorii și ieșiri în oraș, au direcționat banii și către cumpărarea de telefoane noi.

- Advertisement -

Pe întreg anul, vânzările au scăzut cu 6%, de la 1,37 miliarde unități, la 1.29 miliarde, iar Samsung a fost lider, cu 266 milioane de dispozitive livrate. Apple a totalizat 206 milioane, Huawei 189 milioane, Xiaomi 147 milioane și Vivo, 111 milioane.

Față de 2019, Samsung a scăzut cu 10%, Apple a urcat cu 8%, Xiaomi a avut un plus de 17%, iar Huawei s-a dus în jos cu 22%.
Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

UNTOLD își pregătește expansiunea internațională alături de MOZAIK INVESTMENTS

Principalul obiectiv al parteneriatului vizează extinderea pe piața globală a brandului UNTOLD, începând cu anul 2023 UNTOLD UNIVERSE, cel mai...
- Advertisement -

More Articles Like This