Thursday, April 25, 2024

Avarie majoră de curent electric în nord-vestul țării. Emisii degajate de instalațiile Azomureș

Must Read

Pană majoră de curent electric în nord-vestul țării. Mai multe județe au fost afectate de o avarie în alimentarea cu energie electrică, au confirmat surse oficiale din Transelectrica. Oamenii se plâng că aparatele electrocasnice au fost avariate.

ACTUALIZARE 16:50 – „Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)”, au precizat responsabilii Transelectrica.


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Știrea inițială:

- Advertisement -

În prezent dispeceratul național caută soluții pentru remedierea problemelor.

Presa locală raportează întreruperi în alimentarea cu electricitate în cea mai mare parte a orașului Sibiu.

Alte publicații vorbesc despre întreruperi în tot nord-vestul țării.

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm că nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Au fost afectate șase județe – Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu.

Oamenii din orașele transilvănene – Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Târgu-Mureș, Turda spun că le-au fost afectate centralele de încălzire și aparatele electrocasnice din cauza fluctuației de tensiune. În orașe nu mai merg lifturile, semafoarele și alte instalații alimentate cu energie electrică.

O explicație ar fi că a cedat un stâlp de înaltă tensiune care aparținea Transelectrica.

De asemenea, rețelele de telefonie au fost afectate de pana de curent, la fel internetul prin fibră optică.

Transelectrica anunță că se lucrează la avarie.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x