Tuesday, July 23, 2024

Avertisment de ultim moment: Vaccinul AstraZeneca nu trebuie injectat persoanelor de peste 65 de ani! Ce au descoperit specialiştii din Germania

Must Read

Autorităţile din Germania au anunţat că vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca nu trebuie utilizat la persoanele cu vârsta de 65 de ani şi mai mari.

Comisia pentru vaccinuri de la Institutul Robert Koch, principala agenție de sănătate publică din Germania, a recomandat ca vaccinul să fie utilizat numai persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani.

Instituţia spune că „nu există date disponibile în prezent pentru a stabili cât de eficientă este vaccinarea peste 65 de ani”.

Pe de altă parte, Comisia germană susţine că vaccinurile deja autorizate în Uniunea Europeană, produse de BioNTech / Pfizer și Moderna sunt considerate „echivalente din punct de vedere al siguranței și eficacității”.

- Advertisement -

Publicaţiile germane Handelsblatt și Bild au scris  că vaccinul dezvoltat în colaborare de AstraZeneca și Oxford University ar avea o eficacitate de 8% sau mai mică de 10% la persoanele de peste 65 de ani.

AstraZeneca respinge informaţiile privind eficacitatea vaccinului său la vârstnici

La începutul acestei săptămâni, AstraZeneca a negat că vaccinul său anti-COVID-19 ar fi ineficient pentru oamenii cu vârste de 65 de ani şi peste.

Vineri, 29 ianuarie, se aşteaptă ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să recomande autorizarea vaccinului AstraZeneca, deşi nu este clar încă pentru ce grupe de vârstă.

AstraZeneca, scandal cu Comisia Europeană din cauza dozelor de vaccin

Pe de altă parte, compania anglo-suedeză cu sediul la Cambridge, care a dezvoltat vaccinul în colaborare cu Universitatea Oxford, a fost recent somată de Comisia Europeană să livreze în Uniunea Europeană dozele de vaccin la care s-a angajat prin contract şi pentru care a primit deja banii.

Informaţii recente arătau că AstraZeneca ar fi comunicat Comisiei Europene că poate livra în următoarele luni doar un sfert din dozele contractate.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă. “Este cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru partid și pentru țară”

Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, o decizie extraordinară care aruncă în incertitudine nominalizarea democrată cu...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x