Thursday, March 28, 2024

Banca Mondială şi-a revizuit, în jos, estimările privind redresarea economiei României în 2021

Must Read

Economia românească ar urma să înregistreze în acest an un avans de 3,5%, după o contracţie de 5% în 2020, pentru ca în 2022 creşterea economică să accelereze până la 4,1%.

Aceasta este previziunea celui mai recent raport privind perspectivele economiei mondiale, publicat marţi de Banca Mondială, potrivit Agerpres.

Comparativ, în luna octombrie a anului trecut, Banca Mondială prognoza că economia românească se va contracta cu 5,7% în 2020, dar va înregistra o relansare de 4,9% în 2021.

În ceea ce priveşte regiunea Europa şi Asia Centrală (ECA), în care este inclusă şi România, Banca Mondială se aşteaptă ca economia acestei regiuni să înregistreze un avans moderat de 3,3% în acest an şi subliniază că acest scenariu este condiţionat de distribuţia unui vaccin eficient la începutul lui 2021 în economiile avansate, pe marile pieţe emergente precum şi în economiile în curs de dezvoltare, inclusiv în Rusia, şi în a doua parte a anului şi în alte ţări. De asemenea, scenariul pleacă de la ipoteza că tensiunile geopolitice nu vor escalada în regiune.

- Advertisement -

Banca Mondială şi-a revizuit în jos şi prognozele privind creşterea economică mondială înregistrată în 2021, până la 4% de la 4,2% cât estima anterior, după o contracţie de 4,3% în 2020, şi a avertizat că o creştere a cazurilor de infecţie cu COVID-19 şi întârzierile în distribuirea vaccinurilor ar putea limita revenirea din acest an la doar 1,6%.

Sursa: stirileprotv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x