Friday, April 19, 2024

Călin Popescu Tăriceanu, la DNA: Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect. Acest dosar pleacă de la premise false

Must Read

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a mers astăzi la DNA, unde a fost citat într-un dosar de luare de mită. Președintele Klaus Iohannis a încuviințat miercuri urmărirea penală împotriva lui Tăriceanu.

Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect într-un dosar în care sunt acuzat de obținerea unor foloase indirect de mită. Dar ceea ce vreau să precizez e că acest dosar pleacă de la premise false, eronate și aberante și anume că în perioada în care am condus Guvernul, a emis o serie de HG care să favorizeze o anumită companie. Prim-ministrul nu dă așa, din pixul lui, hotărâri de Guvern. Ele parcurg o întreagă procedură administrativă, sunt avizate din punct de vedere legal”, a spus Tăriceanu la ieșirea de la DNA.

Toată construcția făcută de procurori este pe o baza falsă”, a adăugat el.

Dosarul este unul mai vechi, faptele fiind din urmă cu 14 ani. În urmă cu doi ani DNA a cerut avizul Senatului pentru umărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, însă solicitarea a fost respinsă.

- Advertisement -

Tăriceanu este acuzat că ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță. În schimb, acesta și-ar fi exercitat atribuțiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x