Friday, March 29, 2024

China: Cazurile zilnice de COVID-19 s-au dublat / Noi reguli aspre: În Beijing se cere scanarea unui cod de sănătate înainte de urcarea în taxi

Must Read

Dublarea numărului zilnic de cazuri de coronavirus în China a determinart aplicarea unor noi măsuri restrictive, mult mai aspre. În capitală, pasagerii trebuie să scaneze un cod de sănătate înainte de a se putea urca în taxi sau în maşinile firmelor de ride-hailing, anunță Reuters.

Cazurile zilnice de COVID-19 s-au dublat în China

China continentală a raportat la data de 9 ianuarie un număr de 69 de cazuri, comparativ cu cifra de 33 consemnată ziua anterioară. Pe parcursul pandemiei, China continentală a raportat în total 87.433 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, cu 4.634 decese asociate.

În consecință, o nouă regulă de circulație se aplică pentru deplasările cu taxiul în Beijing, după ce un şofer al unei firme de ride-hailing, purtător asimptomatic al noului coronavirus, a fost testat pozitiv.

Începând de la 1 ianuarie, 96 de şoferi care operează prin aplicaţia de ride-hailing Didi au fost amendaţi în total cu 1 milion de yuani (154.440 de dolari) pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, cum ar fi purtarea măştii de protecţie, a declarat Rong Jun, un reprezentant al departamentului de transporturi din Beijing.

- Advertisement -

Majoritatea cazurilor transmise local, 46 din 48, au fost înregistrate în Hebei, provincia din jurul Beijingului, care a intrat în această săptămână în “stare de război” în încercarea de a limita creşterea numărului de infecţii.

Hebei a încheiat testarea tuturor celor 13 milioane de locuitori din marile oraşe Shijiazhuang şi Xingtai, a anunţat duminică un reprezentant al autorităţilor provinciale.

Shijiazhuang, capitala provinciei, se află în carantină. Locuitorii nu pot părăsi oraşul, iar reţeaua de transport (autostrăzi, aeroport, trenuri, curse de autocar pe distanţe lungi).a fost suspendată.

18 milioane de oameni plasați în carantină în China

Izbucnirea unor focare noi de coronavirus în apropiere de Beijing a pus în alertă autoritățile chineze, care au luat măsuri extreme. În total, 18 milioane de locuitori ai vastelor oraşe Shijiazhuang şi Xingtai, cu regiuni rurale semnificative, nu mai au voie să părăsească zona, cu excepţia unui motiv imperativ, în urma apariţiei mai multor cazuri în ultimele zile.

Măsurile extreme au fost luate de autoritățile chineze, în contextul în care, în ultima săptămână, Hebei a raportat 310 contaminări, dintre care 183 asimptomatice. Vineri au fost anunţate în Hebei 72 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Locuitorii din Hebei nu pot părăsi provincia dacă nu au un motiv întemeiat. Persoanele din zonele cele mai apropiate de Beijing pot intra în capitală doar dacă prezintă un rezultat negativ la testul pentru depistarea COVID-19 realizat cu mai puţin de trei zile în urmă şi o dovadă de reşedinţă sau de muncă în Beijing.

Sursa: b1tv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x