Thursday, April 18, 2024

Comisia Europeană a aprobat vaccinul Moderna / Este al doilea vaccin anti-Covid autorizat în EU

Must Read
Comisia Europeană a autorizat miercuri vaccinul Moderna, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat utilizarea acestui vaccin. Vaccinul produs de Moderna este al doilea vaccin autorizat în UE, după cel produs de Pfizer.
“Oferim vaccinuri sigure și eficiente anti-Covid pentru europeni. Am autorizat vaccinul Moderna, al doilea vaccin aprobat de UE. Europa și-a asigurat până acum 2 miliarde de doze de vaccinuri potențiale – mai mult decât suficient pentru a ne proteja”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.
Atât vaccinul Pfizer-BionTech, cât și Moderna folosesc o tehnologie numită mRNA, care introduce în corp o secvență mesager care conține instrucțiuni genetice pentru celulele persoanei vaccinate de a produce un răspuns imunitar.
Datele preliminare arătau că vaccinul Pfizer oferă o protecție situată în jurul a 90% împotriva COVID-19 în timp ce rezultatele Moderna indică o eficacitate de 94,5%.
Moderna poate fi păstrat până la 30 de zile în frigidere de uz casnic, timp de 12 ore la temperatura camerei și rămâne stabil până la șase luni păstrat -20°C.
Moderna afirmă că vaccinul său poate fi distribuit pe scară largă folosind infrastructura existentă pentru furnizarea și depozitarea vaccinurilor, fără a fi necesară diluarea sa înainte de a fi administrat.
Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x