Tuesday, October 3, 2023

Companiile chineze, delistate de la Bursa de pe Wall Street!

Must Read

Război în toată regula pe axa Washington – Beijing. Cea mai recentă lovitură au dat-o americanii: trei mari companii chineze de telecomunicații – China Unicom, China Telecom şi China Mobile – au fost delistat de la Bursa de pe Wall Street!

Asta, deși luni, 4 ianuarie, părea că Departamentul Trezoreriei a trasat „noi orientări specifice” în relația SUA-China, iar firmele asiatice urmau a fi „iertate” de asemenea măsuri.

Istoricul conflictului SUA – China

În noiembrie, preşedintele Donald Trump a semnat un ordin prin care erau interzise investiţiile americane la firmele chineze deţinute sau controlate de forţele militare ale Beijingului. Astfel, la 31 decembrie, Bursa de la New York (NYSE) anunţa că delistarea societăților China Mobile, China Telecom şi China Unicom, în urma ordinului dat de şeful statului.

Luni, însă, NYSE a revenit asupra deciziei, în urma unor „consultări suplimentare” cu autorităţile de reglementare din domeniu. Modificarea deciziei vine după ce secretarul american al Trezoreriei, Steve Mnuchin, şi-a exprimat obiecţiile faţă de anunţul de luni al Bursei de pe Wall Street. Urmare a anunțului făcut de NYSE, acţiunile celor trei companii chineze au scăzut cu aproximativ 8% la Bursa de la Hong Kong .

- Advertisement -

Firmele chineze. Capitalizare de piață în SUA de 2200 miliarde dolari!

După o campanie intensă a celor care cred că ar trebui să prioritizăm micii investitori şi angajaţii americani mai mult decât Beijingul şi Wall Street, sunt încântat că NYSE şi-a modificat decizia anterioară”, a afirmat senatorul republican Marco Rubio.

Cele trei companii îşi obţin integral veniturile din China şi nu au o prezenţă semnificativă în SUA. Ca multe alte companii chineze importante, ele sunt listate dual, atât în Statele Unite, cât şi în Hong Kong. Pe pieţele bursiere americane sunt listate în prezent peste 200 de firme din China, cu o capitalizare de piaţă totală de 2.200 de miliarde de dolari.

Sursa: gandul.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Hidroelectrica a lansat în final aplicație pentru clienți. iHidro este disponibilă pe telefon și web

Hidroelectrica a lansat astăzi aplicația mobilă iHidro, un instrument informatic inovator, care vine în întâmpinarea necesităților clienților companiei. Cu...
- Advertisement -

More Articles Like This