Friday, September 24, 2021

Companiile petroliere au redus ritmul căutărilor de noi zăcăminte

Must Read

Companiile de petrol și gaze de top au încetinit căutările de noi resurse de combustibili fosili anul trecut, arată datele, în condițiile în care prețurile mai mici la energie din cauza crizei coronavirusului au generat reduceri ale cheltuielilor, anunță Reuters, citată de Mediafax.

Achizițiile de noi licențe de explorare onshore și offshore pentru primii cinci cele mai mari companii occidentale din energie au scăzut la cel mai redus nivel din cel puțin cinci ani, au arătat datele Rystad Energy, companie de consultanță din Oslo.

Numărul licențielor pentru explorare a scăzut anul trecut din cauza epidemiei, în timp ce companii precum Exxon Mobil, Royal Dutch Shell și France’s Total și-au redus cheltuielile, a spus analistul Rystad Energy, Palzor Shenga.

Dintre cele cinci companii, BP a înregistrat de departe cea mai mare scădere a achiziției de terenuri noi în 2020. Bernard Looney, care a devenit CEO al BP în februarie, a impus o strategie de reducere a producției de petrol cu 40% sau 1 milion de barili pe zi până în 2030. BP are și-a redus rapid divizia de explorare în ultimele luni.

- Advertisement -

Exxon, cea mai mare companie energetică din SUA, a achiziționat cea mai mare suprafață în 2020, în trei blocuri din Angola, potrivit Rystad Energy.

Total a fost a doua companie, cu două blocuri mari achiziționate în Angola și Oman.

Ca urmare, scăderea activității de explorare ar putea duce la o penurie în a doua jumătate a deceniului, au spus analiștii.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Imaginea anului la New York. Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a pozat cu manelistul Sorinel Puştiu şi familia lui

Imaginea anului la New York. Preşedintele României, Klaus Iohannis, prezent la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, a avut...
- Advertisement -

More Articles Like This