Saturday, April 20, 2024

Conflictul din PNL: Turcan: PNL are nevoie de împrospătare. Trebuie conștientizate toate problemele și discutate în interiorul partidului

Must Read

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan evită să răspundă dacă Ludovic Orban ar trebui să plece de la conducerea PNL, așa cum cer Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, și spune că ar vrea să fie conștientizate toate problemele din partid și discutate în interiorul PNL, nu în spațiul public. “Tot ce înseamnă reformarea PNL, care are nevoie de împrospătare, trebuie să discutăm în interiorul partidului, pentru că este un semn de eleganță”, a afirmat Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a susținut o declarație de presă luni, la sediul ministerului, unde a fost întrebată și despre conflictul din PNL.
  • “Ca membru PNL, îmi doresc să conștientizâm toate problemele din PNL și să le spunem în interiorul partidului, pentru că mi-ar părea rău ca până la congres să purtam mai multe discuții în spațiul public și mai putin în interior și să ne fie greu apoi să ne revenim”, a afirmat Raluca Turcan.
Întrebată dacă Ludovic Orban ar trebui să plece de la conducerea PNL, așa cum cer Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, Turcan a răspuns: “Vă rog să acceptați ca tot ce înseamnă reformarea PNL, care are nevoie de împrospătare, trebuie să discutăm în interiorul partidului, pentru că este un semn de eleganță (…) Acest subiect trebuie discutat în interiorul partidului, la modul aplicat”.
Chestionată, de asemenea, dacă consideră că acest scandal face bine guvernării, Turcan a spus că nu este vorba despre un scandal, ci despre “voci din PNL care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL”.

Reamintim că duminică seară prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac dur la adresa liderului liberal, Ludovic Orban, pe care îl acuză că a condus și conduce dictatorial PNL, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți din conducerea partidului.

El a spus, într-un interviu pentru Aleph News, că Orban “a eșuat” în calitate de președinte al PNL și că nu ar mai trebui să conducă partidul.
  • “Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și, cu excepția lui Emil Boc, restul s-au stricat la cap.
  • Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui, i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, a acuzat Rareș Bogdan.

Luni, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, i-a cerut și el lui Ludovic Orban să plece de la conducerea partidului, susținând că “PNL are nevoie de dialog și de democrație” și că “sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute prea mult timp în birourile unora”. Sighiartău, alături de Rareș Bogdan și Florin Roman, este unul dintre contestatarii lui Ludovic Orban încă de după alegerile parlamentare, cei trei acuzându-l pe liderul partidului și pentru modul în care a purtat negocierile pentru formarea noului guvern.

Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x