Wednesday, April 24, 2024

Coronavirus: OMS reduce la jumătate preţul testelor Covid-19 pentru ţările în dezvoltare

Must Read

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin intermediul programelor UNITAID şi FIND, a anunţat vineri un acord care va reduce la jumătate preţul testelor Covid-19 pentru cele 250 de milioane de astfel de teste destinate ţărilor în dezvoltare şi care vor fi produse în 2021, relatează EFE și Agerpres.

Graţie acestui acord, preţul unui test se va reduce de la 5 la 2,5 dolari şi se va reuşi acoperirea a 50% din nevoile ţărilor cele mai vulnerabile.

În aceste ţări se observă nu doar o lipsă de teste pentru detectarea Covid-19, ci şi a laboratoarelor unde acestea trebuie procesate.

De asemenea, o bună parte din populaţiile acestor ţări locuiesc departe de centrele medicale şi au nevoie de resurse rapide pentru detectarea virusului SARS-CoV-2 şi să evite călătoriile nenecesare.

- Advertisement -

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este nevoie de aproximativ 500 de milioane de teste de diagnosticare pentru a acoperi nevoile ţărilor în dezvoltare în anul 2021, dintre care 75% ar trebui alocate centrelor izolate.

În timp ce în ţările dezvoltate numărul testelor zilnice la fiecare 100.000 de persoane se ridică la 252, în ţările cu venituri mici numărul unor astfel de teste este de zece ori mai scăzut, cu doar 24 de teste la 100.000 de persoane, notează OMS.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x